Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Rimu srečanje o svetiščih in romarjih v Srednji in Vzhodni Evropi

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 14. 05. 2018 / 10:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.05.2018 / 12:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Rimu srečanje o svetiščih in romarjih v Srednji in Vzhodni Evropi

Mednarodne konference se udeležuje tudi Slovenija.

V Rimu se jutri začenja mednarodna konferenca o svetiščih in romarjih v Srednji in Vzhodni Evropi, ki jo v sodelovanju s Papeškim svetom za pospeševanje nove evangelizacije pripravlja madžarsko veleposlaništvo pri Svetem sedežu, udeležujejo pa se je tudi predstavniki Slovenije.



Kot poroča Radio Ognjišče, so bili k sodelovanju povabljeni hrvaško, poljsko, češko, slovaško in slovensko veleposlaništvo pri Svetem sedežu. Rdeča nit dogodka bo apostolsko pismo papeža Frančiška Svetišča v Cerkvi. Slovenski veleposlanik pri Svetem sedežu Tomaž Kunstelj se je obrnil na Slovensko Marijino narodno svetišče in tako bo na mednarodni konferenci nastopila tudi direktorica Romarskega urada na Brezjah dr. Andreja Eržen Firšt.

Dr. Eržen Firštova je pojasnila, da bo »v predavanju predstavila zgodovino krščanstva v Sloveniji, saj želijo, da se iz vsake države naredi en uvod - kako je sploh prišlo do krščanstva v državi, katere so bile pomembne osebnosti, kdo so naši svetniški kandidati, katera so naša romarska svetišča, seveda s poudarkom na Brezjah, in tudi kakšen je položaj romarskega turizma pri nas«.

Predstavitvam posameznih držav bo sledila okrogla miza, na kateri bo o tem področju in možnih skupnih projektih poleg ostalih udeležencev spregovoril rektor brezjanskega svetišča pater dr. Robert Bahčič. Po mnenju dr. Eržen Firštove je to »zelo lepa priložnost za promocijo naše države v Rimu in Vatikanu ter za izmenjavo izkušenj in spodbuda za prihodnje delo«.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: arhiv Družine (A.P.)

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh