Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Radencih že 4. mladinski festival po zgledu Medžugorja

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 23. 08. 2024 / 08:38
Oznake: Dogodek, Mladi, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.08.2024 / 10:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Radencih že 4. mladinski festival po zgledu Medžugorja
Program festivala izvira iz medžugorskega Mladifesta, kjer je tovrsten festival letos potekal že 35. leto. FOTO: Arhiv ŠOM

V Radencih že 4. mladinski festival po zgledu Medžugorja

Škofijski odbor za mladino škofije Murska Sobota po vzoru Mladifesta iz Medžugorja v soboto, 24. avgusta, organizira že 4. Mladinski festival v Sloveniji. Gre za dogodek, namenjen vsem generacijam s posebnim ozirom na mlade, ki bo potekal v župniji sv. Cirila in Metoda v Radencih. Letošnje geslo »Moja duša poveličuje Gospoda,« jih bo nagovorilo, da v vsem, kar počnejo in kako živijo, poveličujejo Gospoda.

V Radencih v soboto, 24. avgusta, pripravljajo celodnevni program, poln molitve, petja, plesa ter zanimivih katehez in pričevanj zanimivih gostov. Letošnji gostje so Anja Kastelic, zakonca Anja in Vid Planinc, pater Andraž Arko ter skupnost Cenacolo iz sosednje Hrvaške. Beseda bo tekla o spovedi, oznanjevanju, poklicanosti, močnih izkušnjah vere, o preizkušnjah in o tem, kako jih premagovati tako, da se vsakodnevno odločamo za Njegov načrt.

Program vsebuje tudi veliko prepevanja. FOTO: Arhiv ŠOM 

Dogodek, ki mlade opogumlja v živi veri

Program vsako leto zaključijo s sveto mašo, adoracijo in procesijo. Trudijo se, da bi na Mladinskem festivalu ponudili program, ki bo mlade združeval, jih opogumljal v živi veri in jih navdihoval, da bodo tudi sami pričevali za Kristusa. 

Mladinski festival in ostali dogodki, ki so na voljo mladim, mlade opogumijo v veri, saj predstavljajo srečanja z drugimi verujočimi mladimi.

Člani ŠOM-a: Poudarjamo, da moramo živeti vero živih dejanj

Mladinski festival v Radencih je plod truda in predanosti številnih članov Škofijskega odbora za mlade (ŠOM) iz Murske Sobote ter drugih mladih iz škofije. Pri organizaciji aktivno sodelujejo tudi škofijski pevski zbor in bend, murskosoboški škof Peter Štumpf ter duhovniki iz različnih župnij. V pomembni vlogi so tudi sestre Hčere Marije Pomočnice, medtem ko finančno podporo festivalu zagotavljajo lokalne občine in podjetja.

Organizatorji Mladifesta. FOTO: Arhiv ŠOM 

Organizatorji verjamejo, da je molitev bistvenega pomena za duhovno rast mladih. Zato program festivala vsako leto vključuje sveto spoved, molitev rožnega venca, sveto mašo in adoracijo. »Velikokrat poudarjamo pomen vere v dejanjih, vendar ne smemo pozabiti, da moč za takšno življenje izhaja iz molitve in Božje besede,« pravijo organizatorji.

Lepo vabljeni na Mladinski festival v Radence!

Nalaganje
Nazaj na vrh