Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V potresu v Čilu porušenih 90% cerkva

Objava: 19. 03. 2010 / 09:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

V potresu v Čilu porušenih 90% cerkva

Vrsta samostanskih skupnosti bo verjetno morala zapreti svoje postojanke

Tri tedne po hudem potresu v Čilu so krajevne Cerkve zbrale podatke o stanju cerkva, samostanov, muzejev in cerkvenih spomenikov, ki so bili obenem tudi narodni. Po uradnih ocenah je devetdeset odstotkov cerkva popolnoma porušenih ali hudo poškodovanih in niso več uporabne. Časopis El Mercurio je pretekli teden objavil dolg seznam popolnoma porušenih cerkva in navedel vrsto samostanskih skupnosti, ki bodo verjetno zaprle svoje postojanke.

V prestolnici Santiago je do tal porušen prvi samostan sester Marijinega obiskanja, ki je bil veliko duhovno središče glavnega mesta. Redovnice imajo malo upanja, da bodo to pomembno postojanko lahko kdaj obnovile. Na dolgi listi porušenih cerkva so tudi bazilike Lurške Matere Božje, Srca Marijinega in Marije pomočnice. Porušeno je tudi osrednje Marijino svetišče v Maipoju, posvečeno Brezmadežni, zgrajeno leta 1850.

V škofiji Rancagua je ogromna večina cerkva porušenih do tal. Kot je povedal predstavnik škofije, bi samo za začetek obnove potrebovali šestnajst milijonov dolarjev sredstev.

Kupi v trgovini

Novo
Cerkveni dokumenti (Nova serija, 41) - Upanje ne osramoti
Cerkveni dokumenti
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh