Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Podgorcih zagorele jaslice, v Javorju se je porušil strop cerkve

Za vas piše:
M. P.
Objava: 26. 12. 2023 / 12:08
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.12.2023 / 19:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Podgorcih zagorele jaslice, v Javorju se je porušil strop cerkve
Fotografiji sta simbolični

V Podgorcih zagorele jaslice, v Javorju se je porušil strop cerkve

Na letošnji božič so v cerkvici v Podgorcih v okolici Ormoža zagorele jaslice, s Koroške pa je prišla novica, da se je na sveti večer v cerkvi porušil strop v župnijski cerkvi v Javorju.

Požar zaradi pregretih lučk v jaslicah

Požar v cerkvici v naselju Podgorci so pogasili občani pred prihodom gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Podgorci, ki so nato preventivno pregledali okolico pogorišča in očistili kraj dogodka, poroča center za obveščanje. Policisti so z ogledom ugotovili, da je do požara prišlo zaradi pregretja lučk v jaslicah. Na opremi in notranjosti objekta je nastala materialna škoda za okoli 30.000 evrov, so po poročanju STA sporočili s Policijske uprave Maribor.

Božična maša je odpadla zaradi porušenega stropa

Župnik v Črni na Koroškem, Javorju in Koprivni Jožef Lipovšek pa je prek facebook skupine župljane obvestil, da bo odpadla večerna maša na sveti večer, saj se je v cerkvi porušil strop. Na fotografijah, ki jih je objavil portal Koroška čveka, se vidi, da je v stropu zazevala luknja, omet in ostali material pa je pristal na tleh v cerkvi. Sanacija bo trajala še nekaj časa, ocene škode pa še ni. 

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh