Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V obalno-kraški in zasavski regiji pouk spet na daljavo [VIDEO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 28. 01. 2021 / 15:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.01.2021 / 16:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
V obalno-kraški in zasavski regiji pouk spet na daljavo [VIDEO]

V obalno-kraški in zasavski regiji pouk spet na daljavo [VIDEO]

Zagotovljeno bo nujno varstvo učencev prve triade, katerih starši delajo v kritični infrastrukturi.

V ponedeljek se bodo tudi učenci prve triade v rdečih občinah zaradi testiranja zaposlenih šolali na daljavo. FOTO: Tatjana Splichal



Vlada se je na današnji seji na Brdu pri Kranju odločila, da se bo pouk v prvi triadi osnovnih šol v rdečih regijah prihodnji teden začel v torek, potem ko bo ponedeljek znova rezerviran za redno testiranje zaposlenih v šolah na novi koronavirus, učenci prvega triletja osnovnih šol pa se bodo ta dan šolali na daljavo.

Zavezani držati se zelo dodelanega vladnega načrta

Vlada se je odločila za dosledno sledenje načrtu sproščanja ukrepov. »Bilo je vprašanje, ali dovoliti tolerančno stopnjo v primerih minimalnega odstopanja. Prevladala je odločitev, da smo se zavezani držati zelo pozorno in dodelano pripravljenega vladnega načrta sproščanja ukrepov,« je na novinarski konferenci pojasnila ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec.

V obalno-kraški in zasavski regiji spet pouk na daljavo

Tako se ob treh statističnih regijah, ki so bile že ta teden v črni fazi, k pouku na daljavo s ponedeljkom zaradi poslabšanja epidemiološke slike vračajo tudi v obalno-kraški in zasavski regiji. Novost v črnih regijah pa je, da bo s torkom v šolah vsem učencem prvega triletja, katerih starši delajo v kritični infrastrukturi, zagotovljeno nujno varstvo otrok.



Učitelji, ki niso razredniki in ne poučujejo na daljavo

Nujno varstvo bodo opravljali učitelji, ki niso razredniki in ne poučujejo na daljavo, šole si bodo lahko pomagale tudi s študenti. Med sektorje kritične infrastrukture sicer spadajo energetika, prehrana, promet, preskrba s pitno vodo, zdravstvo, finance, varovanje okolja in informacijsko-komunikacijska omrežja, nujno varstvo pa bodo lahko koristili tudi starši, ki delajo v zavodih s področij vzgoje, izobraževanja in socialne varnosti, v vojski ali policiji.

Kako bo z vrtci?

Tudi v vrtcih sedmih rdečih regij bodo morali zaposleni v ponedeljek na redno testiranje, ki pa bo moralo biti organizirano ves dan, da bo lahko potekalo varstvo vseh otrok, piše v okrožnici, ki so jo danes prejeli vrtci in šole. »Pred nami je čas nenehnih sprememb in prilagoditev z jasnim skupnim ciljem: biti v šolah varni in zdravi,« je izpostavila ministrica.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh