Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V nedeljski tragediji umrlo 800 beguncev

Za vas piše:
STA
Objava: 21. 04. 2015 / 06:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

V nedeljski tragediji umrlo 800 beguncev

UNHCR je potrdil smrt večine prebežnikov, med katerimi je bilo tudi veliko otrok.

Visoki komisariat Združenih narodov za begunce (UNHCR) je danes potrdil, da je v tragediji z begunci v Sredozemskem morju minuli konec tedna umrlo 800 prebežnikov, poroča STA. Po navedbah svetovnih medijev pa je italijanska policija medtem med preživelimi aretirala Tunizijca in Sirca, ki sta osumljena, da sta člana tolpe, ki je organizirala usodno potovanje.


Italijanska policija je aretirala tunizijskega kapitana in sirskega člana posadke, ki jima tožilstvo očita večkratni uboj iz malomarnosti, trgovino z belim blagom ter brodolom. Oba osumljenca so identificirali preživeli.

»Lahko rečemo, da je umrlo 800 ljudi«, je potrdila tiskovna predstavnica UNHCR Carlotta Sami. Predstavniki UNHCR so skupaj z Mednarodno organizacijo za migracije opravili pogovore z večino od 27 preživelih, ki so opisovali zadnje trenutke na ladji.

»Na ladji je bilo nekaj čez 800 ljudi, med njimi tudi otroci, stari med 10 in 12 let. Bili so Sirci, okoli 150 Eritrejcev, Somalci ... Iz Tripolija so odpluli v soboto okoli 8. ure zjutraj«, je dejala Samijeva in dodala, da preživeli prihajajo iz Malija, Gambije, Senegala, Somalije, Eritreje in Bangladeša.

27 preživelih je sinoči z ladjo italijanske obalne straže prispelo v sicilsko mesto Catania, kjer jih je sprejel italijanski minister za promet Graziano Deirio.

Vir: STA / M.M.Š.
Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh