Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Moskvi je zasedala mednarodna konferenca o diskriminaciji in preganjanju kristjanov

Objava: 09. 12. 2011 / 08:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Moskvi je zasedala mednarodna konferenca o diskriminaciji in preganjanju kristjanov

Konferenco je priredil moskovski pravoslavni patriarhat, udeležil se je je tudi predstavnik Svetega sedeža.

Ta teden je v Moskvi potekala mednarodna konferenca o diskriminaciji in preganjanju kristjanov v organizaciji moskovskega pravoslavnega patriarhata. Kot poroča Radio Vatikan, se je dogodka kot predstavnik Svetega sedeža udeležil Erwin Josef Ender, ki je v svojem nagovoru izpostavil medsebojno zvezo med zanikanjem verske svobode in kriminalnimi dejanji, storjenimi iz sovraštva do verskih manjšin.

Zbrane je nagovoril tudi moskovski nadškof Paolo Pezzi, ki je za Radio Vatikan izpostavil pomen skupnega prizadevanja katoličanov in pravoslavnih na področju zavračanja vsake oblike protikrščanske nestrpnosti. Nadškof Pezzi je zatrdil, da je v svojem govoru želel poudariti, kako ne gre za to, da se postavi ob stran razlike med katoličani in pravoslavnimi, ampak za to, da nas preganjanje naših bratov po svetu usmeri k tistemu, kar nam je skupno, in da tako v moči te skupne vere v Kristusa skupaj pričujemo v svetu.

Nadškof Pezzi je prav tako izpostavil namen konference, ki jo je priredil moskovski patriarhat, namreč usmeriti pozornost na preganjanje kristjanov po vsem svetu, predvsem pa na krajih, kjer je to preganjanje krvavo. Poleg tega je konferenca po Pezzijevih besedah izpostavila prispevek krščanskih cerkva na tem področju. Nadškof je tudi pokazal na dejstvo, da je na konferenci prav tako sodelovala katoliška Cerkev, kar zaskrbljenosti glede preganjanja kristjanov dodaja univerzalno razsežnost.

Moskovski nadškof je med drugim še izpostavil možnost stalnega nadzora dogodkov po svetu, da bi tako prišlo do možnosti in priložnosti medsebojnega informiranja med cerkvami. To informiranje bi po eni strani spodbudilo spoznanje, kako pomembna je molitev enih za druge, jasneje pa bi bilo izpostavljeno tudi dejstvo, da je pojav mučeništva nujno povezan s krščanskim pričevanjem.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh