Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Ljubljano prihaja razstava o Leonardu da Vinciju

Za vas piše:
D. O.
Objava: 11. 01. 2013 / 08:10
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Ljubljano prihaja razstava o Leonardu da Vinciju

V Ljubljani si bo med 15. februarjem in 12. majem 2013 mogoče ogledati razstavo z naslovom Genij – Da Vinci, ki velja za največjo svetovno potujočo razstavo in si jo je doslej ogledalo več kot milijon ljudi.

Razstava Genij – Da Vinci velja za največjo potujočo razstavo na svetu, ki si jo je doslej ogledalo več kot milijon ljudi v več kot 40 mestih sveta. Na njej bo mogoče videti več kot 200 interaktivnih eksponatov, ki Da Vincija predstavijo kot izumitelja, znanstvenika, raziskovalca človeške anatomije, inženirja, arhitekta, filozofa in ne nazadnje renesančnega umetnika.

Rokodelci izdelali izume v naravni velikosti

Na osnovi rokopisov Leonarda da Vincija so italijanski rokodelci natančno izdelali interaktivne mehanske izume v naravni velikosti. Med te izdelke sodijo prve zasnove avtomobila, kolesa, helikopterja, jadralnega letala, akvalunge, podmornice, vojaškega tanka in idealnega mesta, so zapisali organizatorji.

Bitka za Anghiari, Zadnja večerja, Veliki konj in Mona Lisa

Poleg eksponatov si bo na interaktivnih zaslonih mogoče ogledati reprodukcije Leonardovih najbolj znanih zasnov, anatomske študije, risbe znane freske Bitka za Anghiari in drugo renesančno umetnost. Med drugim bodo predstavili rekonstrukcijo Zadnje večerje v visoki ločljivosti v velikosti 8,9 m x 4,5 m, kip Velikega konja (Sforza horse) in risbe Vitruvijskega človeka.

Razstava razkriva tudi skrivnosti Mona Lise – edinstveno analizo ikonske slike, ki jo je v muzeju Louvre izvedel priznani znanstveni inženir, izvedenec in fotograf likovne umetnosti, Pascal Cotte.

Razstava bo na ogled od 15. februarja do 12. maja 2013 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Primerna je za vse starostne skupine (tudi otroke).


Foto: Grande Exhibitions

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh