Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Krakovu po novem Univerza Janeza Pavla II.

Objava: 24. 06. 2009 / 10:56
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Krakovu po novem Univerza Janeza Pavla II.

'Enkraten dogodek za Poljsko in Cerkev'

Poljska katoliška Cerkev se veseli preimanovanja Papeške teološke akademije v Krakovu v Papeško univerzo Janeza Pavla II. Po besedah krakovskega kardinala in velikega kanclerja univerze Stanislawa Dziwisza je to 'enkraten dogodek za Poljsko in Cerkev'. Rektor univerze Jan Maciej Dyduch je napovedal, da bo univerza odslej 'živ spomenik Janezu Pavlu II. in da bo uresničevala njegovo duhovno oporoko'.

Minuli konec tedna se je Poljska škofovska konferenca za odločitev o preimenovanju že zahvalila papežu Benediktu XVI. Dekret prefekta vatikanske Kongregacije za katoliško vzgojo kardinala Zenona Grocholewskega so objavili minuli petek.

Na univerzo je trenutno vpisanih okoli 3000 slušateljev teologije, filozofije in cerkvene zgodovine. Dosedanja Papeška akademija je bila ustanovljena pred 600 leti kot nekdanja Teološka fakulteta Jagiellonske univerze. Leta 1954 je komunistični režim na Poljskem teološko fakulteto izključil iz državne univerze, vendar je še naprej delovala kot teološka akademija pod okriljem Svetega sedeža.

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh