Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Kopru odprli prenovljeni zvonik

Za vas piše:
K. Zv.
Objava: 22. 06. 2024 / 15:32
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2024 / 16:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Kopru odprli prenovljeni zvonik
Mestni stolp je s svojimi 54 metri razgledna točka mesta in med najbolj obiskanimi objekti v mestu. FOTO: Ubald Trnkoczy

V Kopru odprli prenovljeni zvonik

Mestna občina Koper je po nekajmesečni temeljiti prenovi sinoči s slavnostnim programom odprla koprski zvonik. Poskrbela je za popolno prenovo notranjega stopnišča in ograje ter kamnitih sten in stropov. Novi sta tudi razsvetljava zvonika in električna napeljava, so zapisali na spletni strani občine.

Popolnoma so prenovili stopnišče in ograje, vključno z ograjo pod zvonovi. Delavci so zamenjali vse mreže na odprtinah zvonika in pod nadzorom zavoda za varstvo kulturne dediščine v celoti prenovili kamnite stene in strope. Sanirali so stene obokov na kvadrifori pod zvonovi, posodobljen je vhod v stolp. 

Prenovljeni zvonik v Kopru. FOTO: Ubald Trnkoczy

Zvonik je dobil novo razsvetljavo in novo električno napeljavo. Ob tem je Mestna občina Koper poskrbela za revalorizacijo in prezentacijo bogate dediščine, ki jo stolp hrani. Tako zvonik zdaj dopolnjuje nova medetažna konstrukcija, v kateri je tudi vitrina, ki hrani urni mehanizem z utežmi.

Prenovljen zvonik je od danes znova odprt za oglede. Ogled je možen vsak dan med 9. in 19. uro.

Še nekaj fotoutrinkov s slavnostnega večera, ki jih je v svoj fotografski objektiv ujel Ubald Trnkoczy:

Nalaganje
Nazaj na vrh