Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Kongregaciji za nauk vere prvič tudi ženske

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 04. 2018 / 10:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.04.2018 / 11:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Kongregaciji za nauk vere prvič tudi ženske

Papež Frančišek je imenoval pet novih svetovalcev, med njimi pravnico in dve teologinji.

Papež Frančišek je v Kongregacijo za nauk vere kot svetovalke prvič imenoval tudi ženske. Kot so sporočili iz Vatikana, so med petimi novimi člani tudi tri laikinje, in sicer pravnica Linda Ghisoni, ki je bila novembra lani že imenovana za podtajnico Dikasterija za laike, družino in življenje, ter teologinji Michelina Tenace s Papeške univerze Gregoriane in Laetitia Calmeyn s Kolegija sv. Bernarda v Parizu. Vatikanski časnik L’Osservatore Romano Frančiškovo potezo ocenjuje kot »zgodovinsko«, saj so ženske tokrat prvič v vlogi dejavnih sodelavk in ne osebja.



V Mednarodni teološki komisiji, ki je del Kongregacije za nauk vere, so med člani že dlje časa tudi ženske. Druga dva nova svetovalca kongregacije sta Sergio Paolo Bonanni, prav tako teolog z Gregoriane, in Manuel Jesus Arroba Conde, cerkveni pravnik na Papeški univerzi v Lateranu.

Skupno 30 svetovalcev kongregacije je imenovanih za obdobje petih let in so v pomoč pri delu Kongregacije za nauk vere. Svetovalci se praviloma srečujejo enkrat tedensko. Obravnavana vprašanja in ocene svetovalcev so nato predstavljene kolegiju članov kongregacije. Ta se praviloma srečuje enkrat mesečno.

Vir: Kathpress / Catholic Herald
Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh