Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Izraelu pričakujejo naval pravoslavnih romarjev

Objava: 04. 01. 2012 / 07:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Izraelu pričakujejo naval pravoslavnih romarjev

Od januarja do novembra lani so Sveto deželo obiskali več kot trije milijoni tujih gostov, od tega 60% kristjanov.

V teh dneh v Sveti deželi ponovno pričakujejo naval romarjev, saj bodo na svetih krajih pravoslavni božič obhajali verniki predvsem iz Rusije, Ukrajine in Romunije. Po navedbah izraelskega ministrstva za turizem so od januarja do novembra lani Sveto deželo obiskali več kot trije milijoni tujih gostov, od tega okoli 60% kristjanov. 53% kristjanov je bilo katoliške vere, 12% pravoslavne in 35% protestantske, od tega največji del pripadnikov evangeličanske Cerkve. V dneh okoli božiča so sprejeli okoli devetdeset tisoč krščanskih romarjev.

Kot je poročal nemški časnik ‘Süddeutsche Zeitung’, je minister za turizem, Stas Misezhnikov, edini član jeruzalemske vlade, ki ima razlog za zadovoljstvo z razvojem dogodkov v državah okoli Izraela. Izraelskemu turizmu bo namreč dobro del naval obiskovalcev, ki se bodo zaradi previsokega tveganja raje izognili dopustu v Egiptu, Jordaniji in v drugih arabskih državah.

Število obiskovalcev že narašča, zaradi nestabilnih razmer v sosednjih državah pa v Izraelu upajo, da se naval turistov še ne bo končal, kljub temu, da tudi na tem področju ostajajo nerešeni spori s Palestinci in da v zraku lebdijo iranske grožnje. Ministrstvo za turizem je nedavno izdali svoj triletni načrt dela, ki ob zaključku predvideva porast števila obiskovalcev na en milijon. Glavna skupina turistov, v katero Izraelci usmerjajo svoja prizadevanja, so organizirane skupine krščanskih romarjev, ki že zdaj predstavljajo okoli tretjino vseh gostov. Judovska država trenutno vlaga milijone v oglaševalske kampanje, ‘ki naj bi v Sveto deželo ciljno privabile pobožno klientelo’, so zapisali v ‘Süddeutsche Zeitung’, na ministrstvu za turizem pa so odprli celo oddelek za verske zadeve. Posneli so krajši oglasni film v številnih jezikih, ki je na ogled na spletnem portalu YouTube, v njem pa duhovniki in drugi romarji ‘govorijo o svojih duhovnih izkušnjah in pojejo hvalnico Izraelu’.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh