Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Freisingu se je spet slišala slovenščina

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 18. 09. 2024 / 10:54
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.09.2024 / 14:36
V Freisingu se je spet slišala slovenščina
Ljubljanski nadškof Stanislav Zore, münchenski nadškof kardinal Reinhard Marx, 1300-letnici nadškofije München in Freising. FOTO: Nadškofija Ljubljana

V Freisingu se je spet slišala slovenščina

Ljubljanski nadškof Stanislav Zore se je v nedeljo, 15. septembra, udeležil vrhunca praznovanj ob 1300-letnici nadškofije München in Freising.

Dogodek je bil velik jubilej ne le za bavarsko nadškofijo, temveč tudi za vse vernike, ki so prepleteni z bogato cerkveno zgodovino Freisinga, od koder izhajajo Brižinski spomeniki.

Pri maši poudarili pomen krsta

Sveta maša je bila slovesna, z bogatim spremljanjem pevskega zbora in orkestra, ki sta povzdignila prazničnost dogodka. V procesiji so sodelovali predstavniki cerkvenih organizacij in prostovoljci z banderi, ki so nosili upodobitve zavetnikov nadškofije. Še posebej ganljiv trenutek je bil blagoslov vode, s katero je münchenski nadškof kardinal Reinhard Marx pokropil zbrane v spomin na njihov krst.

V svoji pridigi je kardinal Marx poudaril pomen ohranjanja evangelija v vsakdanjem življenju. Poudaril je, da ne gre zgolj za zgodovinsko nostalgijo, temveč za oživljanje vsebine evangelija v današnjem času. Poudaril je tudi pomen pričevanja krščenih, ki morajo s svojim življenjem zagotavljati, da bo glas evangelija slišen in viden tudi v prihodnost...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh