Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Franciji znova protesti proti istospolnim zakonskim zvezam

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 02. 2014 / 08:24
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Franciji znova protesti proti istospolnim zakonskim zvezam

V Franciji znova protesti proti istospolnim zakonskim zvezam

Protestniki vladi očitajo »družinofobijo«.

V Franciji so minulo nedeljo protestirali nasprotniki francoske in evropske družinske politike. V Parizu in Lyonu je po navedbah tamkajšnjih medijev na ulice prišlo več deset tisoč ljudi, ki nasprotujejo uvedbi zakonske zveze za istospolne pare in pravici do posvojitve otrok za homoseksualce. Protestniki vladi očitajo »družinofobijo«, izrazili pa so tudi kritiko do »vse bolj ohlapnih vlog spolov«, kar po njihovem ogroža povezanost v družbi.

V Parizu so se protestov udeležili tudi številni politiki meščansko-konservativnih in desno usmerjenih strank ter »Narodne fronte«. Kot so poročali mediji, je policija aretirala več pripadnikov skrajno desničarskega študentskega gibanja »Groupe union defense«, ki so se prav tako želeli priključiti protestnikom. V Lyonu so policijske enote nadzirale »živo verigo«, ki jo je sestavilo okoli 17.000 protestnikov. Med udeleženci je bil tudi tamkajšnji katoliški nadškof Philippe Barbarin.





Že v lanskem marcu se je več deset tisoč Francozov udeležilo velikih protestov za ohranitev tradicionalnega družinskega modela. Ob tem je prišlo tudi do manjših nesporazumov z varnostnimi silami, policija pa je med protestniki uporabila solzivec.

Protesti, ki jih je znova organizirala zveza »Manif pour tous« (»Protesti za vse«), so bili tokrat usmerjeni proti nadomestnem materinstvu, umetnem oplojevanju in t.i. zakonu »Taubira«, ki istospolnim parom omogoča posvojitev otrok. Ime omenjene zveze je parodija na geslo »Mariage pour tous« (Zakon za vse), s katerim si za svoje cilje prizadevajo zagovorniki liberalnejše družinske politike.


Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh