Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Evropskem parlamentu odslej Pučnikova soba

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 28. 06. 2018 / 07:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.06.2018 / 12:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Evropskem parlamentu odslej Pučnikova soba

V Evropskem parlamentu odslej Pučnikova soba

Pobudo za poimenovanje je dal evropski poslanec iz vrst Evropske ljudske stranke Milan Zver.

V Evropskem parlamentu v Bruslju bo danes slavnostno odprtje dvorane Jožeta Pučnika, poroča Radio Ognjišče. S tem eden največjih slovenskih politikov dobiva prostor med velikani evropske zgodovine, kot so Konrad Adenauer, Winston Churchill in Robert Schuman. Pobudo za poimenovanje dvorane Evropskega parlamenta po očetu slovenske države je dal evropski poslanec iz vrst Evropske ljudske stranke Milan Zver.

Zver je v pogovoru za Radio Ognjišče povedal, da je bila pot od ideje do njene uresničitve kar strma in trnova. Kot je dejal, se posebej zahvaljuje vodji politične skupine Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Manfredu Webru, ki je pobudo sprejel in sprožil ustrezne postopke. Zver je prepričan, da si je Pučnik to zaslužil, saj ima zelo zanimivo življenjsko zgodbo, kakršne ne premorejo niti nekateri od velikanov evropske politike. »Ko so odločevalci brali njegov življenjepis ter se seznanili z njegovimi dosežki in njegovo vlogo pri demokratizaciji Sloveniji, osamosvajanju naše države, ni bilo dvoma,« je pojasnil evropski poslanec.

Dvorana Evropskega parlamenta v Bruslju, ki po novem nosi Pučnikovo ime, je ena vidnejših. Po Zverovih besedah je zelo zasedena, saj v njej sestankuje sekretariat Evropskega parlamenta in sprejema ključne odločitve, v njej se redno dobivajo tudi velike narodne delegacije, kot so poljska, madžarska in španska. Zver je dodal, da se v njej velikokrat srečujejo tudi člani Evropske ljudske stranke, ki so v odboru za kulturo, med njimi je tudi sam. Kot je dejal, bo »prav prijetno dobiti vabilo, na katerem bo pisalo, da bo sestanek ta dan ob tej uri v Pučnikovi sobi«.

Na današnjo slovesnost so bili med drugim povabljeni predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani, Manfred Weber, slovenski predsednik Borut Pahor in predsednik SDS Janez Janša.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh