Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Dresdnu septembra razstava Marijinih podob

Objava: 20. 06. 2011 / 06:45
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Dresdnu septembra razstava Marijinih podob

Zahvala, da bo znamenita Rafaelova slika iz Vatikanskih muzejev razstavljena v Dresdnu, gre papežu Benediktu XVI.

V Slikarski galeriji starih mojstrov v Dresdnu bodo v letošnjem septembru odprli razstavo z naslovom ‘Nebeški sijaj - Rafael, Dürer in Grunewald’, na kateri bodo predstavljene najbolj poznane upodobitve Marije v evropski umetnosti. Na njej bosta na ogled tudi dve Rafaelovi sliki, ki bosta po skoraj petsto letih tako ponovno viseli ena ob drugi.

Zahvala, da bo znamenita Rafaelova slika 'Madonna di Foligno' iz Vatikanskih muzejev razstavljena v Dresdnu, gre po poročanju nemške tiskovne agencije dpa papežu Benediktu XVI. Ob njej bo razstavljena Rafaelova Sikstinska Madonna, ki jo tudi sicer hranijo v Dresdnu, so sporočili iz Državnih umetnostnih zbirk v Dresdnu.

Marija je bila na prehodu iz 15. v 16. stoletje eden najpogostejših motivov v likovni umetnosti. Čeprav je za slikarja Marije veljal predvsem Rafael, pa so izjemna dela ustvarili tudi umetniki, kot so Albrecht Dürer, Matthias Grünewald in Lucas Cranach starejši, avtor znamenite Marijine podobe iz Innsbrucka, ki je navdihnila nastanek Brezjanske Matere Božje.

Rafael je tri metre visoko sliko "Madonna di Foligno" naslikal leta 1512. Istega leta je dobil od papeža Julija II. naročilo za Sikstinsko Madonno. 'Madonna di Foligno' bo za razstavo v Dresdnu prvič zapustila Vatikanske muzeje, poročilo nemške tiskovne agencije povzemajo pri STA.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh