Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Čilu odprli središče za preprečevanje zlorab

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 16. 08. 2019 / 11:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.08.2019 / 12:03
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Čilu odprli središče za preprečevanje zlorab

Čilence je preko video sporočila nagovoril tudi papež Frančišek.

V Čilu so včeraj slovesno odprli središče za preprečevanje zlorab Cuida. Čilence je preko video sporočila nagovoril tudi papež Frančišek, ki se je zahvalil ustanovama pobudnicama omenjenega projekta, Čilski katoliški univerzi in skladu »Fundacion para la Confianza«.

Papež je v video sporočilu dejal, da »center Cuida ni namenjen le preventivi in soočanju z zlorabami, ampak tudi iskanju politik, da bi obvarovali vedno več mladoletnih pred vsakršno obliko manipulacije, pred tem, kar na kakršen koli način uničuje njihovo srce«. Sveti oče je odgovorne pozval, naj s pomočjo vseh pomožnih znanosti, ki jih bodo uporabljali, skrbijo za otroke.

Katoliška univerza in Fundacion para la Confianza

Med slovesnostjo ob odprtju središča Cuida je rektor Katoliške univerze, Ignazio Sánchez, povedal, kaj je njihova prednostna naloga: prispevati k javni politiki, ki bi omogočala izgradnjo družbe, bolj spoštljive in skrbne do otrok in mladostnikov. »Fundacion para la Confianza« so leta 2010 ustanovile žrtve zlorabe enega izmed nekdanjih duhovnikov. Tri izmed njih so se maja lani v Vatikanu srečale s papežem Frančiškom. Poslanstvo sklada je boj proti zlorabam mladoletnih ter spremljanje in usmerjanje vseh, ki so bili žrtve teh zločinov.

Sklad Cuida

Središče Cuida je akademski prostor in kraj za raziskovanje, ki želi odgovoriti na potrebo po tem, da bi kot družba napredovali na področju preprečevanja negativnih izkušenj v otroštvu. Njegov namen je zbiranje znanstvenih dokazov, pospeševanje javne politike ter razvoj sredstev za preprečevanje in ukrepanje. Sestavljajo ga akademiki in strokovnjaki z različnih področij, predstavlja pa interdisciplinaren prostor za preučevanje, predvsem spolnih zlorab mladoletnih.

Vir: Radio Vatikan
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh