Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Cannesu podeljena ekumenska filmska nagrada

Objava: 25. 05. 2009 / 13:37
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Cannesu podeljena ekumenska filmska nagrada

Nagrajen film britanskega režiserja Kena Loacha z naslovom ‘V iskanju Erica’ – nogometni zvezdnik igra samega sebe

Film z naslovom ‘V iskanju Erica’ britanskega režiserja Kena Loacha je letošnji dobitnik ekumenske filmske nagrade na filmskem festivalu v francoskem Cannesu. Tako je minuli konec tedna sporočila ekumenska žirija v letoviškem mestu na francoski rivieri. Film pripoveduje o depresivnem poštarju, ki v svoji domišljiji sreča nekdanjega nogometaša kluba ‘Manchester United’ Erica Cantonaja in je od njega deležen pomoči v težkem življenjskem položaju.

Žirija je posebej pohvalila ‘humorno, optimistično in humanistično predstavitev krize, kakršna je prisotna tudi v sodobni družbi’. Film zagovarja vrednote kot so prijateljstvo in solidarnost. Kritike so navdušile predvsem igralske sposobnosti Francoza Cantonaja, ki v filmu igra samega sebe.

Ekumenska žirija, vsako leto v novi sestavi, že od leta 1974 v okviru cannskega filmskega festivala nagrajuje tiste filme, ki se posebej posvečajo duhovni dimenziji človeškega obstoja. Med dosedanje prejemnike nagrad sta se med drugimi vpisala režiserja Werner Herzog in Pedro Almodovar.

http://www.youtube.com/watch?v=mDiAvn_CC08

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh