Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Utrinki s predstavitve knjig Božja revolucija in Vprašanje bolečine

Objava: 16. 02. 2006 / 12:56
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Utrinki s predstavitve knjig Božja revolucija in Vprašanje bolečine

V Galeriji Družina sta bili v četrtek, 16. februarja, predstavljeni dve novi knjigi naše založbe.

V Galeriji Družina sta bili v četrtek, 16. februarja, predstavljeni dve knjigi naše založbe.

Prva, Božja revolucija, papeža Benedikta XVI. prinaša njegove nagovore na svetovnem srečanju mladih v Kölnu. Mladim je papež med drugim dejal, da »samo prek Boga samega prihaja resnična revolucija, temeljna sprememba sveta«. Od tod tudi naslov knjige. Z njeno izdajo želimo pripomoči, da bi 20. svetovni dan mladih obrodil trajne sadove in da bi njegovo sporočilo ostalo živo in vplivno v zavesti in življenju mladih ljudi. Knjigo je predstavil urednik dr. Rafko Valenčič.

Druga knjiga je izšla v zbirki Sidro. Clive Staples Lewis, irski pisatelj, literarni zgodovinar, ugleden profesor na Oxfordu in Cambridgeu ter prodoren teološko filozofski mislec, je v svojem bogatem življenju napisal prek 40 knjig. Med njegovimi deli so velik uspeh doživele knjige o Bogu in krščanstvu. Med najuspešnejše sodi tudi Vprašanje bolečine, krščanska filozofija trpljenja. Z njeno želimo slovenskemu bralcu približati vprašanje smiselnosti trpljenja in mu pomagati k bolj bogatemu in vedremu življenju. Urednik zvbirke Sidro dr. Matija Ogrin je predstavil pisatelja in glavno temo, o kateri razmišlja v svoji knjigi o bolečini.



Obe knjigi so predstavili direktor založbe Družina dr. Janez Gril, ter urednika obeh knjig, dr. Matija Ogrin in dr. Rafko Valenčič.






Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh