Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ustanovitev odbora banke hrane

Objava: 04. 08. 2011 / 11:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ustanovitev odbora banke hrane

Slovenska banka hrane je danes prvi stik vzpostavila s Slovensko Karitas, vendar je odprta za sodelovanje tudi z drugimi človekoljubnimi organizacijami.

V prostorih Slovenske Karitas so se danes srečali predstavniki Slovenske banke hrane (SIBAHE) in Slovenske Karitas. Kot poročajo s Tiskovnega urada SŠK, je bil namen njihovega srečanja ustanovitev odbora za sodelovanje pri dejavnosti zbiranja in distribucije hrane v Sloveniji.

Na srečanju je bilo sprejeto skupno stališče o sodelovanju in oblikovanju odbora, v okviru katerega bo potekalo skupno nastopanje na vseh področjih, ki se nanašajo na zbiranje in razdeljevanje hrane. V okviru odbora bo tako potekalo obveščanje javnosti in skrb za pomoč ljudem v stiski. V tem smislu so bili sprejeti tudi kratkoročni načrti, ki jih bodo člani odbora skušali uresničiti.

Slovenska banka hrane je danes prvi stik vzpostavila s Slovensko Karitas, vendar je odprta za sodelovanje tudi z drugimi človekoljubnimi organizacijami. Člani odbora si bodo prizadevali za pridobivanje donatorjev, kar je trenutno v slovenskem prostoru nujno za pomoč številnim družinam in posameznikom v stiski. V okviru sodelovanja s Karitas je bil sprejet dogovor, da sta Slovenski banki hrane preko Karitas na razpolago dve skladišči za zbiranje in razdeljevanje, eno v vzhodnem in drugo v zahodnem delu Slovenije.

Slovenska banka hrane je članica Evropskega združenja bank hrane (FEBA), katerih namen je neprofitno zbiranje in brezplačna delitev hrane človekoljubnim organizacijam s pomočjo usposobljenih prostovoljcev znotraj celotne mreže, ki skrbijo za socialno ogrožene družine in posameznike. Banka hrane trenutno deluje v enaindvajsetih evropskih državah z dvestoenainštiridesetimi izpostavami banke hrane. Evropsko združenje je prav tako član globalne mreže bank hrane, ki nudijo pomoč socialno ogroženim ljudem po svetu.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh