Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Uroš Jakomini policist leta 2020

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 22. 10. 2021 / 14:38
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.10.2021 / 21:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Uroš Jakomini policist leta 2020
Uroš Jakomini si je priznanje prislužil s hrabrim dejanjem in takojšnjim posredovanjem. FOTO: Policija

Uroš Jakomini policist leta 2020

Kot so sporočili s Policije, je ob 5. dnevu nacionalne varnosti komisija izbrala in razglasila Uroša Jakominija za policista leta 2020.

Častni naziv si je Uroš Jakomini iz Specializirane enote za nadzor prometa Sektorja prometne policije v UUP GPU prislužil za hrabro ravnanje, saj je 18. maja lani med opravljanjem dela na Postaji prometne policije Ljubljana kot policist motorist sprejel obvestilo operativno-komunikacijskega centra o prometni nesreči na cesti med Ljubljano in Litijo.

Peško oživljal 25 minut

Nemudoma se je odzval in na prizorišče prometne nesreče prispel pred reševalnim vozilom in začel takojšnje nudenje prve pomoči udeleženki, mladoletni peški, v katero je trčilo osebno vozilo. Aktivno jo je oživljal kar 25 minut in kljub hudim poškodbam ni obupal, temveč je z vztrajnostjo in profesionalnim pristopom dosegel, da je peška pokazala znake življenja.


Pismo hvaležnosti svojcev pokojne

Peška je zaradi hudih telesnih poškodb isti dan umrla, svojci pokojne pa so se čez nekaj dni hrabremu policistu pisno zahvalili in mu ob tem izrazili globoko hvaležnost za njegovo nesebično ravnanje. »Vesel ne moreš biti. Vesel si, da si naredil vse, kar si lahko, pomagal, dal vse znanje, ki ga imaš, toda v življenju ne moreš pomagati drugače kot s svojim ravnanjem,« je Siol navedel Jakominijeve besede.

Medalja za požrtvovalnost že pred desetletjem

Uroš Jakomini je sicer že pred desetletjem – skupaj s kolegom Urošem Boncljem s Policijske postaje Ljubljana Moste – prejel medaljo policije za požrtvovalnost, saj je nudil prvo pomoč starejšemu kolesarju, ki mu je zastalo srce, in ga oživljal vse do prihoda zdravstvene reševalne ekipe. Letos poleti je Jakomini tudi od Policijske uprave Ljubljana prejel medaljo za požrtvovalnost in hrabrost.

Nalaganje
Nazaj na vrh