Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda za oktober 2024

Za vas piše:
Br. Miran Špelič OFM
Objava: 25. 09. 2024 / 14:00
Oznake: Molitev
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.09.2024 / 14:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda za oktober 2024
Br. Miran Špelič OFM je urednik slovenske izdaje revije Magnificat. FOTO: Jože Potrpin

Urednikova beseda za oktober 2024

Dragi poveličevalci in poveličevalke!

Če seštevamo oktober in molitev, dobimo za rezultat rožni venec in tudi MAGNIFICAT se mu ne more in noče izogniti. Kar precej imamo ta mesec napisanega o njem, med drugim tudi rožnovenske litanije. Ponujamo vam jih kot nekakšen eksperiment in vas vabimo, da jih skušate premoliti vsaj nekajkrat. Pri vsakem eksperimentu pa je seveda pomembno, da se pride do rezultatov. Pišite nam, prosim, da vemo, ali naj nadaljujemo ali pa je to slepa ulica. Pišete lahko na elektronski naslov magnificat@druzina.si ali po starem s pismom na Družina-Magnificat, p.p. 95, 1001 Ljubljana.

Mnogi med nami smo prvič slišali za latinski besedi De profundis v zvezi s pesmijo Alojza Gradnika, ki je bila prvič objavljena pred 101 letom, v tem MAGNIFICATU pa objavljamo vstopni spev, ki uporablja te besede iz psalma 130, kjer izvirno domujejo že nekaj tisoč let, in so namenjene vsako leto za 28. nedeljo med letom.

Zdaj pa poiščite molek, če se vam je založil, in si ga pripravite za rožnovenski mesec!

Ta mesec praznine ob koncu dnevov zapolnjujejo misli Božjega služabnika Friderika Ireneja Baraga, nabrane iz knjige Filipa Žaklja Za Bogom vredna največje časti: Marija in Baraga, ki je izšla v Buenos Airesu leta 1968.

Še enkrat vas lahko povabimo na duhovne vaje, ki jih skupaj z menoj vodi naš redni razlagalec Svetega pisma Marko Rijavec in bodo v Nazarjah od 11. do 13. oktobra. Prebirali bomo Visoko pesem. Prijave do zapolnitve mest na magnificat@druzina.si (ali na telefon 031 527 989).

Zdaj pa poiščite molek, če se vam je založil, in si ga pripravite za rožnovenski mesec!

 Br. Miran Špelič OFM
je urednik slovenske izdaje revije MAGNIFICAT.

***

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat št. 04/2024. Spremljajte spodbudne misli iz Magnificata na Facebook profilu @verujem.

***

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh