Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda za november 2024

Za vas piše:
Br. Miran Špelič OFM
Objava: 26. 10. 2024 / 16:48
Oznake: Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.10.2024 / 16:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda za november 2024
Br. Miran Špelič OFM je urednik slovenske izdaje revije Magnificat. FOTO: Tatjana Splichal

Urednikova beseda za november 2024

Dragi poveličevalci in poveličevalke!

Ko v tem letu, ki je v pripravi na sveto leto posvečeno molitvi, razmišljamo o njeni pomembnosti, vidimo, kako vedno znova potrebujemo spodbude, da premagamovse tiste ovire, ki nas hočejo od nje odvrniti ali nam jo vsaj omejiti. Lepo je, da smo drug drugemu v podporo; ko odprete MAGNIFICAT, ste lahko prepričani, da bo v tisti uri še kdo drug na drugem koncu Slovenije ali celo sveta, molil isto molitev. In tako ne boste sami. Tako gradimo občestvo v molitvi in dajemo drug drugemu podporo.

Ko odprete MAGNIFICAT, ste lahko prepričani, da bo v tisti uri še kdo drug na drugem koncu Slovenije ali celo sveta, molil isto molitev. In tako ne boste sami.

Ta mesec bomo spet še zavzeteje molili za rajne. Ko bomo ob torkih in petkih ob 20.30 molili žalostni del rožnega venca na litanijski način, se nam lahko pridružite na spletni aplikaciji Zoom (v aplikaciji Zoom vtipkajte ID številko srečanja 97045366074).

Razsejane misli so ta mesec vzete iz knjige francoskega duhovnika Jacquesa Philippa šoli Svetega Duha. Zadnja dva dneva meseca pa boste imela na koncu kratko molitev za devetdnevnico pred praznikom Brezmadežne, ki se bo nadaljevala v Adventnem sopotniku. Tudi letos ga pripravljamo in je še posebej prikladen za molitev ob adventnem vencu. V njem bomo spet objavili adventni pot s sedmimi postajami, ki pripelje do Jezusovega rojstva. Dolgoletni naročniki ga boste prejeli z decembrsko številko, župniki pa boste dobili posebno ponudbo ugodnega naročila večjega števila izvodov za sodelavce. Podpirajmo se v molitvi!

Br. Miran Špelič OFM
je urednik slovenske izdaje revije MAGNIFICAT.


Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat št. 11/2024. Spremljajte spodbudne misli iz Magnificata na Facebook profilu @verujem.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh