Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda za junij

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 29. 05. 2024 / 23:20
Oznake: Duhovnost, Maša, Molitev
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.05.2024 / 23:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda za junij
Br. Miran Špelič OFM je urednik slovenske izdaje revije Magnificat. FOTO: Tatjana Splichal

Urednikova beseda za junij

Dragi poveličevalci in poveličevalke!

Junij je mesec Srca Jezusovega in zato so v tem letu, ki je leto molitve, tudi naše molitve tega meseca zaznamovane s to pobožnostjo. To ste lahko opazili že na naslovnici, ki je spet »naša«. 

Tudi litanijam Srca Jezusovega lahko prisluhnete in vstopnemu spevu za praznik Srca Jezusovega, če malo poklikate in poslikate s telefonom. Nikakor pa ne smemo ob tem pozabiti na molitveno devetdnevnico za domovino, ki nas bo povezala proti koncu tega meseca pred njenim praznikom. Vedno je potrebna naše molitve!

Še vedno je čas, da vas povabim na Dan za Magnificat, ki bo v soboto 8. junija na Pogačarjevem trgu ob ljubljanski stolnici in v njej. Okvirni program je na ovitku. Tudi za vas in vaše prijatelje je rezerviran prostor. Namen dneva je, da se poveličevalci in poveličevalke srečamo ob molitvi tudi v živo in da tako pritegnemo v svojo družbo tudi mimoidoče.

Še vedno je čas, da vas povabim na Dan za Magnificat, ki bo v soboto 8. junija na Pogačarjevem trgu ob ljubljanski stolnici in v njej. Okvirni program je na ovitku.

Naj lepota molitve z besedo, pesmijo in sliko nagovori naše sodobnike in seže do nebes.

Samo še vir kratkih misli omenim. Ta mesec prihajajo iz knjige francoskega duhovnika Jacquesa Philippa z naslovom Duhovnikovo duhovno očetovstvo. Koristno za duhovnike in njihovo duhovno potomstvo!

Br. Miran Špelič OFM

***

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat št. 05/2024.

Spremljajte spodbudne misli iz Magnificata na Facebook profilu @verujem.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh