Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 08. 11. 2021 / 11:47
Oznake: Magnificat
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.11.2021 / 10:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda
Br. Miran Špelič OFM, urednik slovenske izdaje revije Magnificat. Foto: Vid Ponikvar

Urednikova beseda

Novembrski številki na pot

November se nam zaradi vse krajših dnevov zdi tako otožen; šele na koncu ga včasih malo razsvetli advent, kot se bo zgodilo letos. Toda tudi v tem mesecu si lahko poiščemo razloge za luč, ki ni odvisna ne od sonca ne od elektrike. Pomislimo samo na sijaj svetnikov, ki zažarijo v vsej svoji številčnosti na samem začetku meseca, potem pa stopijo pred nas – če omenim samo najbolj znane – sv. Martin, sv. Elizabeta Ogrska, sv. Cecilija, mesec pa sklene apostol sv. Andrej. Nekaj let je skupaj z Virgilom Salzburškim v tem mesecu našel svoj god tudi slovenski apostol sv. Modest Gosposvetski. Pustimo se jim razsvetliti!

Pa tudi besedam o odpuščanju, ki lahko prinese tolikšno vedrino. Izbrali smo jih za vas iz knjige, ki jo je napisal Jean Monbourquette in ima preprost naslov Kako odpustiti?: odpustiti, da bi ozdravel, in ozdraveti, da bi odpustil, in je predlanskim izšla pri Ognjišču v Slomškovi založbi.

Devetdnevnica tega meseca nas bo vsaj v mislih popeljala do zaporov, ker v tem mesecu obhajamo teden, ki je posvečen pastorali vseh, ki se jih dotika ta problematika.

Kot sem že omenil, pa nas bo november zapeljal že v advent, zato ne pozabite na Adventnega sopotnika, posebno izdajo Magnificata, ki bo letos posvečena zaključku leta sv. Jožefa.

Blagoslovljen november torej in ne pozabimo na novembrske odpustke!

Članek je bil objavljen v reviji Magnificat, 11/2021molitveno-bogoslužni reviji, ki pri založbi Družina izhaja vsak mesec. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Posamezen izvod stane 5,50 evra, letna naročnina pa 59,40 evra. Naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh