Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umrla Eunice Kennedy Shriver

Objava: 13. 08. 2009 / 05:42
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Umrla Eunice Kennedy Shriver

Sestra pokojnega ameriškega predsednika Johna Kennedya velja za pobudnico paraolimpijskih iger

Apostolski nuncij v Združenih državah Amerike nadškof Pietro Sambi je sporočil, da sveti oče moli za pokoj Eunice Kennedy Shriver, sestre pokojnega ameriškega predsednika Johna Kennedya, pokojnega senatorja Roberta in sedanjega senatorja Edwarda Kennedya. Eunice Kennedy Shriver je umrla na god svete Klare v 88. letu starosti zaradi kapi. Bila je zavzeta katoliška žena, ki je dala pobudo za ustanovitev Paraolimpijskih iger za telesno in duševno prizadete. Zamisel je uresničila leta 1968.

Prve Paraolimpijske igre so bile organizirane pred štiridesetimi leti v Chicagu v Združenih državah Amerike. Eunice Shriver je telesno in duševno prizadete goreče podpirala tudi zaradi svoje sestre Rosemary, ki je prav tako zaostajala v duševnem razvoju. Pri 23 letih so ji naredili lobotomijo in večino svojega življenja je preživela po različnih ustanovah za duševno prizadete.

V Ameriki se je z veseljem spominjajo tudi predstavniki gibanj Za Življenje, saj je vse svoje življenje kot goreča katoličanka skupaj z možem nasprotovala vedno večji podpori splava v demokratski stranki. Borila se je za dostojanstvo človeškega življenja v kakršnikoli obliki, rojenega in nerojenega.

Apostolski nuncij Sambi je v pismu svojcem zapisal, da sveti oče goreče moli, da bi dobri Gospod, velik v usmiljenju, tej ženi goreče vere in velikodušnega javnega delovanja naklonil plačilo za njene mnoge trude. Ko jo je Gospod poklical v večno življenje, je še zapisal apostolski nuncij Sambi, naj se v nas okrepi vera v svetopisemske besede: ‘Kaj nas bo ločilo od Kristusove ljubezni?’

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh