Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umrl upokojeni predsednik Škofovske konference pri Evropski zvezi

Objava: 31. 03. 2010 / 09:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Umrl upokojeni predsednik Škofovske konference pri Evropski zvezi

Škof Josef Homeyer je slovel predvsem po svojem zavzemanju za navezovanje stikov s srbskim pravoslavjem

V torek je za posledicami operacije umrl dolgoletni škof iz nemškega Hildesheima, Josef Homeyer. Severnonemško škofijo je vodil od leta 1983 do leta 2004, med leti 1993 in 2006 pa je opravljal tudi službo predsednika Škofovske konference pri Evropski zvezi (ComECE). Pomembne naloge so mu bile zaupane tudi pri Nemški škofovski konferenci.

Škof Homeyer se je rodil 1. avgusta 1929 v kraju Harsenwinkel v pokrajini Severno Porenje – Westfalija. Študiral je filozofijo in teologijo v Münstru in Innsbrucku, leta 1958 je prejel mašniško posvečenje. Leta 1972 je prevzel položaj glavnega tajnika Nemške škofovske konference, dejaven pa je bil tudi kot tajnik nemške sinode. Posebej se je zavzemal za narodni in mednarodni razvoj ter za spravo med poljsko in nemško katoliško Cerkvijo.

Izven nemških meja je bil škof Homeyer znan predvsem po svojem zavzemanju za navezovanje stikov s srbskim pravoslavjem. Za svoja prizadevanja je bil odlikovan z najvišjim častnim redom srbske pravoslavne Cerkve, redom svetega Save.

Na fotografiji: pokojni škof Homeyer

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh