Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Umreti od upanja«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 23. 06. 2017 / 07:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Umreti od upanja«

V Rimu so včeraj obhajali molitveno bdenje v spomin na žrtve med migranti.

Skupnost sv. Egidija, Center Astalli, Karitas Italije, Fundacija Migrantes, Zveza evangeljskih cerkva v Italiji, Krščansko združenje italijanskih delavcev (Acli), organizacija Casa Scalabrini 634 in Združenje papeža Janeza XXIII. So včeraj v Rimu priredili molitveno bdenje v spomin na številne žrtve med migranti, moške, ženske in tudi mnoge otroke, ki so v zadnjih letih umrli v Sredozemskem morju ali drugod med svojim potovanjem proti Evropi. Zgolj od začetka letošnjega leta do danes je število teh oseb že skoraj dva tisoč. Umrli so v upanju na boljše življenje, daleč od vojn in najrazličnejših težav.



Udeleženci molitvenega bdenja pod geslom »Umreti od upanja« so se zbrali v baziliki sv. Marije v rimski četrti Trastevere, kjer je tudi sedež Skupnosti sv. Egidija. Pred začetkom molitve so pred cerkvijo v petih točkah predstavili predloge sodelujočih organizacij na temo imigracije – z namenom, da bi govorili o resničnosti, onkraj vsake politično-predvolilne instrumentalizacije in da bi gledali v prihodnost s konkretnimi dejanji.

Dogodka se je udeležilo tudi več migrantov. Med njimi so bili nekateri, ki so se na svoji poti v Evropo soočili s številnimi strahotami, drugi so prispeli preko varnih humanitarnih koridorjev. Pri molitvi bodo navzoči tudi nekateri svojci in prijatelji oseb, ki so izgubile življenje v morju. Med bdenjem so tudi prebrali nekatera imena umrlih in v spomin nanje prižgali sveče.

Isto pobudo bodo v prihodnjih dneh ponovili še v nekaterih drugih italijanskih in evropskih mestih. Želja prirediteljev je spomniti na žrtve in obenem spodbuditi nove pobude sprejemanja in integracije.

Vir: Radio Vatikan
Foto: VR / AFP

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh