Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umetniki jubilejno z jaslicami v Piran

Za vas piše:
K. H.
Objava: 18. 12. 2019 / 12:46
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.12.2019 / 14:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Umetniki jubilejno z jaslicami v Piran

V piranskih cerkvah že 20. razstava jaslic, tokrat razstvlja šest umetnikov.

Društvo prijateljev zakladov sv. Jurija Piran vabi v nedeljo, 22. decembra, na odprtje že 20. razstave jaslic v piranskih cerkvah. Razstavo bodo odprli ob 16. uri v župnijski cerkvi sv. Jurija, kjer so župnijske jaslice postavili Riko Butuči, Srečko Vogrin in Robert Letica. Na odprtju bo o jaslicah spregovoril Silvester Gabršček z Ministrstva za kulturo, razstavo bo odprl škof Jurij Bizjak. Odprtju bo sledil skupen ogled in molitev pri jaslicah v še drugih piranskih cerkvah: Mira Ličen bo jaslice razstavila v cerkvi Marije Snežne, Gani Llalloshi v cerkvi Marije Tolažnice, Eva Petrič v krstilnici sv. Janeza Krstnika, Vasko Vidmar v cerkvi sv. Roka, Martin Zelenko Poles v cerkvi sv. Štefana in Luvia Zudič v cerkvi Marije Zdravja.


V cerkvi marije Snežne bo jaslice razstavila akademska slikarka Mira Ličen Krmpotič


Videoprojekcija Dvajset let piranskih jaslic avtorja Saša Fajona bo na ogled v cerkvi sv. Petra, v cerkvi sv. Katarine pa bosta Grega Tozon in Ubald Trnkoczy postavila Jaslice kot nekoč.


Jubilejna razstava jaslic s spremljevalnim programom v devetih piranskih cerkvah bo na ogled do 6. januarja.

Od cerkve do cerkve po mestu Piran vodi zloženka, ki jo ob odprtju razstave pripravi Društvo prijateljev zakladov sv. Jurija.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh