Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ukradli križ pokojnega papeža Benedikta XVI.

Za vas piše:
M. P.
Objava: 20. 06. 2023 / 16:02
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2023 / 16:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ukradli križ pokojnega papeža Benedikta XVI.
Naprsni križ so ukradli iz cerkve, v kateri je bil razstavljen. FOTO: Today Times

Ukradli križ pokojnega papeža Benedikta XVI.

Tatovi so iz cerkve svetega Ožbolta v Traunsteinu na Bavarskem ukradli križ, ki ga je nosil pokojni papež Benedikt XVI., je v torek sporočila nemška policija. Storilci, katerih identiteta še ni znana, so nato vlomili in oropali bližnjo stojnico z revijami.

Križ, ki ga je pokojni papež Benedikt XVI. zapustil župniji v Traunsteinu, svojemu domačemu kraju na Bavarskem, je bil po podatkih policije v ponedeljek ukraden iz župnijske cerkve. Tatovi so v popoldanskem času razbili stekleno vitrino, v kateri je bil križ razstavljen, in odnesli križ, ki ga je nosil nekdanji papež. 

Ratzingerjeva družina se je v Traunstein preselila, ko je bilo Josephu, kasnejšemu papežu Benediktu XVI., dve leti. FOTO: Wikipedia

Tiskovni predstavnik Münchenske nadškofije Christoph Kappes je povedal, da je pogrešani križ eden od več podobnih, šlo naj bi za naprsni križ oz. pektoral, ki je eden od škofovskih znakov. Po Benediktovem odstopu je bil poslan v Traunstein in je bil od leta 2020 razstavljen na lokaciji, s katere je bil ukraden. "Vrednosti tega predmeta za Katoliško cerkev ni mogoče izmeriti," je poudarila policija. 

Kot poroča agencija AP, so iz blagajne stojnice z revijami v cerkvi ukradli tudi denar. Policija je prosila vse, ki so v ponedeljek v okolici cerkve opazili sumljive osebe, naj nemudoma stopijo v stik z njimi.



Nalaganje
Nazaj na vrh