Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ugibanja o papeževem obisku na Kubi 2012

Objava: 22. 06. 2010 / 12:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ugibanja o papeževem obisku na Kubi 2012

Škof iz Holguina o ‘željah in interesih’

Obisk vatikanskega zunanjega ministra nadškofa Dominiquea Mambertija na Kubi je izzval najrazličnejša ugibanja o možnosti papeževega obiska v tej otoški državi. ‘Naša želja in naš interes je, da bi sveti oče leta 2012 obiskal Kubo,’ je dejal škof iz Holguina, Emilio Aranguren Echevarria, poročajo tamkajšnji mediji.

V prihodnjih dveh letih bo kubanska Cerkev praznovala štiristoletnico obstoja narodnega Marijinega svetišča Senora de la Caridad del Cobre. Legenda pravi, da so trije ribiči leta 1606 na obal našli Marijino podobo in jo leta 1611 prinesli v El Cobre. Čaščenje usmiljene Marije iz Cobre na Kubi daleč presega meje katoliške Cerkve.

Razlog za tokratni Mambertijev obisk je bilo praznovanje petinsedemdesete obletnice vzpostavitve diplomatskih vezi med Kubo in Svetim sedežem. Vatikanski zunanji minister je obenem sodeloval pri slovesnem odprtju Katoliškega socialnega tedna.

Vatikan po Mambertijevih besedah vidi pozitivna znamenja v odnosih med Kubo in katoliško Cerkvijo. Medsebojno sodelovanje je trenutno v pomembni fazi, je pred začetkom potovanja povedal nadškof Mamberti v pogovoru za nek italijanski časnik.

Ob zaključku svojega potovanja se je vatikanski zunanji minister na kratko le sestal s kubanskim predsednikom Raulom Castrom. Njun pogovor sicer ni bil predviden del programa obiska, do srečanja pa je prišlo tik pred Mambertijevo vrnitvijo v Rim.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/7E0922DF189A6990C125774600284AE9?OpenDocument

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh