Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Twitter: O črnih papeških čevljih in šalah kardinalov

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 18. 03. 2013 / 10:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Twitter: O črnih papeških čevljih in šalah kardinalov

Prvi tvit na naslovu @pontifex_de; kardinal Mahony svet obvešča o papeževem obuvalu.

Za časnikarje, ki iščejo ‘zgodbe’, to že dolgo ni več skrivnost: mikroblogovsko socialno omrežje Twitter. Številni cerkveni predstavniki, med njimi ne malo kardinalov in nenazadnje tudi papež uporabljajo Twitter kot dejavno sredstvo za sporazumevanje. Na včerajšnjo tiho nedeljo je to ‘digitalno izročilo’ od svojega predhodnika Benedikta XVI. prevzel tudi papež Frančišek in na nemškem računu oddal svoj prvi tvit: “Dragi prijatelji, iz srca se vam zahvaljujem in vas prosim, da še naprej molite zame. Papež Frančišek”, je pisalo na omrežju.


Med dejavne ‘tviterje’ med kardinali sodi med drugimi tudi ameriški kardinal Roger Mahony. Ta je preko svojega računa javnost obvestil, da papež Frančišek očitno prekinja tudi tradicijo rdečih papeških čevljev: “Med našim današnjim srečanjem s papežem Frančiškom sem opazil, da še vedno nosi svoje stare črne čevlje. Molim za to, da bi jih nosil še naprej, kot znamenje za nas vse”, je kardinal Mahony ‘tvitnil’ minuli petek po papeževem sprejemu za kardinalski kolegij.

Izjavo papeža Frančiška med srečanjem s časnikarji minulo soboto, da si želi ‘revne Cerkve in Cerkve za reveže’, je Mahony tvitnil: “O, kakšen izziv za vse nas!”

Šalam naklonjen pa je očitno tudi newyorški nadškof, kardinal Timothy Dolan: “Želim si, da bi si lahko vzel nekaj časa, razmislil o izkušnji v konklavu in svoja razmišljanja zapisal. Ampak potem bi morali tako ali tako vse skupaj zažgati”, je tvitnil po izvolitvi papeža Frančiška.

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh