Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tusk poziva ekonomske migrante, naj ne prihajajo v Evropo

Za vas piše:
STA
Objava: 03. 03. 2016 / 13:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Tusk poziva ekonomske migrante, naj ne prihajajo v Evropo

»Ne tvegajte svojih življenj in denarja. Vse je zaman.«

Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je danes med obiskom v Grčiji ekonomske migrante pozval, naj ne tvegajo svojih življenj in naj ne prihajajo v Evropo. Dejal je, da bodo znova začela veljati schengenska pravila in da Grčija ali katerakoli druga evropska država ne bo več tranzitna država. Kot je pojasnil, izključitev Grčije iz schengna ni ne cilj ne sredstvo v tej krizi. Grčija je del schengna, območja evra in Evropske zveze in bo to tudi ostala.



Opozoril je še, da so enostranski ukrepi držav članic Evropske zveze za zajezitev migrantskega toka škodljivi za solidarnost povezave. Po njegovih besedah so enostranske odločitve brez prehodnega usklajevanja, ne glede na to, kako razumljive so v narodnem kontekstu, dejansko škodljive za evropski duh solidarnosti.

Cipras se je zavzel za sankcije proti državam Evropske zveze, ki spodkopavajo skupne odločitve zveze, saj je dogovore po njegovem mnenju potrebno spoštovati.

Tusk je Grčijo obiskal v okviru turneje po državah na t. i. balkanski migrantski poti, med katero je bil tudi v Sloveniji.

Iz Grčije bo odpotoval še v Turčijo, kjer se bo v Ankari sestal s premierjem Ahmetom Davutoglujem. Po pričakovanjih bo na turške oblasti pritisnil za intenzivnejša prizadevanja za zajezitev begunskega vala. V petek se bo Carigradu sestal še s turškim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Kljub nepreglednemu številu beguncev, ki prihajajo v Evropo, pa papež Frančišek vedno znova poziva k usmiljenju do ljudi, ki so se znašli v tolikšni stiski, da so bili pripravljeni zapustiti svojo domovino.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh