Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi v lekarnah odslej brez mask

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 07. 05. 2022 / 17:03
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.05.2022 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tudi v lekarnah odslej brez mask
Vlada je že sredi aprila odpravila obveznost nošenja zaščitnih mask v večini zaprtih javnih prostorov. FOTO: Pixabay

Tudi v lekarnah odslej brez mask

Vlada je na današnji dopisni seji dodatno sprostila že sicer precej omiljene epidemične ukrepe.

Zaposlenim v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva po novem ne bo treba izpolnjevati pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT), v lekarnah pa ne bo več obvezna uporaba zaščitnih mask, so po navedbah STA po seji sporočili z vlade. Pojasnili so, da je omenjene spremembe predlagala strokovna skupina za covid-19 pod vodstvom Mateje Logar, glede na ugodnejšo epidemiološko sliko in značilnosti koronavirusne različice omikron.

Po danes sprejetih spremembah obveznost nošenja zaščitnih mask ostaja le še v dejavnostih zdravstva in nastanitvah socialnega varstva.

Omenjene novosti zajema spremenjeni odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19, ki  je bil danes objavljen v uradnem listu in bo začel veljati v nedeljo. 

Vlada je pred tem sredi aprila odpravila obveznost nošenja zaščitnih mask v večini zaprtih javnih prostorov. Po danes sprejetih spremembah obveznost nošenja zaščitnih mask tako ostaja le še v dejavnostih zdravstva in nastanitvah socialnega varstva. Pogoj PCT ostaja obvezen za obiskovalce v bolnišnicah in obiskovalce v nastanitvenih enotah socialnega varstva. 

Kupi v trgovini

Kje je Bog v času koronavirusa?
Družbena vprašanja
11,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh