Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi v Belorusiji upajo na morebiten papežev obisk

Objava: 23. 09. 2009 / 14:21
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Tudi v Belorusiji upajo na morebiten papežev obisk

Prelat iz Minska je na spletni strani zapisal, da bi se beloruskim katoličanom s papeževim obiskom uresničile sanje

Nadškof iz Minska-Mohileva je na spletni strani izrazil svoje navdušenje ob možnosti, da bi papež Benedikt XVI. kmalu obiskal Belorusijo in se tam sestal z ruskim pravoslavnim patriarhom Kirilom. Nadškof Tadeusz Kondrusiewicz je svoj komentar objavil na spletnem naslovu Catholic.by kot odziv na izjave ruskega pravoslavnega nadškofa Hilariona Alfejeva minuli konec tedna.

Nadškof Hilarion, ki od marca predseduje Oddelku za zunanje zadeve Moskovskega patriarhata, se je minuli petek sestal s papežem Benediktom XVI. Po srečanju je za medije izjavil, da upa na možnost skorajšnjega srečanja med svetim očetom in patriarhom Kirilom.

To sporočilo, pojasnjuje nadškof Kondrusiewicz, so v Belorusiji sprejeli z velikim navdušenjem, čeprav uradno ni bilo potrjeno. Beloruski duhovniki že leta sanjajo o papeževem obisku, zato bi bili izjemno zadovoljni, če bi do njega prišlo. Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko je papežu že pred časom predal uradno vabilo, naj obišče njihovo deželo. Papežev odgovor je bil, da se bo na vabilo z veseljem odzval, ko mu bo Bog odprl vrata v Belorusijo.

Sporočilo o morebitnem srečanju svetega očeta z moskovskim patriarhom je Beloruse resnično razveselilo, saj bi z njim odprli novo poglavje razvoja v odnosih med katoliško in pravoslavno Cerkvijo. To poglavje po besedah nadškofa Kondrusiewicza v Belorusiji potrebujejo, saj so izzivi današnjega časa, izzivi sekularizirane družbe, zelo nevarni. Povsem jasno je, da se je problemov potrebno lotiti z združenimi močmi.

Po mnenju nadškofa iz Minska bi katoličani in pravoslavni skupaj sestavili ‘čudovit krščanski orkester, ki bi ščitil evropske krščanske korenine in krščanske vrednote’. Zato v Belorusiji vneto molijo in prosijo Boga, naj to srečanje udejani.

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh