Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi uradno: Alois Schwarz bo novi škof v St. Pöltnu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 05. 2018 / 10:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.05.2018 / 10:57
Ustavi predvajanje Nalaganje

Tudi uradno: Alois Schwarz bo novi škof v St. Pöltnu

Danes opoldne so iz Vatikana potrdili, da bo krški škof Schwarz v St. Pöltnu nasledil dosedanjega škofa Klausa Künga.

Papež Frančišek je trenutnega krškega škofa Aloisa Schwarza imenoval za novega škofa avstrijske škofije St. Pölten, so danes sporočili iz Vatikana. Sveti oče je obenem sprejel odstop dosedanjega tamkajšnjega škofa, 77-letnega Klausa Künga, ki se s položaja umika zaradi dosežene starostne meje. Datum slovesnega prevzema novega položaja zaenkrat še ni znan. Dotlej bo škofijo St. Pölten še naprej vodil škof Küng.



»Zahvaljujem se svoji dosedanji škofiji, ki me je bogato obdarila z versko kulturo in trdno vero ljudi. Z njimi in z vso deželo se čutim tesno povezanega, vsi skupaj so v teh letih postali moja domovina. Ni mi lahko sprejeti naloge in izpolniti visokih pričakovanj svetega očeta, toda čutim podporo v molitvi, da se bom lahko dobro pripravil na svojo prihodnjo službo. Veselim se sožitja v škofiji St. Pölten, veselim se, da bomo skupaj zaznavali znamenja časa in občutili veselje evangelija. Prav posebej sem vesel naključja, da je moje imenovanje oznanjeno v pričakovanju binkoštnega praznika. To še potrjuje moje zaupanje v delovanje Svetega Duha,« je po imenovanju v prvi izjavi za javnost povedal škof Schwarz.

Škof Klaus Küng pa je dodal: »Pozdravljam odločitev papeža Frančiška in škofu Aloisu izrekam dobrodošlico v škofiji St. Pölten. Vesel sem, da bom lahko vodenje škofije predal v mlajše roke.«

Škof Schwarz se je na današnji poti iz Celovca proti St. Pöltnu za krajši čas ustavil v molitvi v Marijinem svetišču Mariazell.

Vir: Kathpress / Diözese St. Pölten
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh