Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi švicarska garda zaključila postne duhovne vaje

Objava: 03. 03. 2010 / 07:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Tudi švicarska garda zaključila postne duhovne vaje

Minuli teden, ko je v Vatikanu zaradi odpovedanih sprejemov in avdienc vladalo precejšnje zatišje, so se postnih duhovnih vaj udeležili tudi člani švicarske garde ter drugi vatikanski varnostniki

Minuli teden, ko je v Vatikanu zaradi odpovedanih sprejemov in avdienc vladalo precejšnje zatišje, so se postnih duhovnih vaj udeležili tudi člani švicarske garde ter drugi vatikanski varnostniki.

V letovišču blizu papeške letne rezidence Castel Gandolfo so gardisti tri dni lahko prisluhnili predavanjem, ki so jim nudila oporo pri razmišljanju, na voljo pa so bile različne skupine, tako da so gardisti lahko predavateljem prisluhnili v domačem jeziku. Kot je pojasnil msgr. Alain de Raemy, kaplan švicarske garde, so udeležence duhovnih vaj razdelili v skupine, pri razmišljanjih pa so upoštevali tudi jezikovno raznolikost pripadnikov švicarske garde.

Vsako predavanje je bilo na voljo vsaj v dveh jezikih, kar je zadevo malce zapletlo, vendar so se duhovnih vaj udeležili vsi člani švicarske garde. Kot je poročal vatikanski dnevnik ‘L’Osservatore Romano’, je hrvaški duhovnik Tomislav Ivančić, član Mednarodne teološke komisije, vodil meditacije o veri kot vrednoti v nemškem jeziku, švicarski kardinal Henry Schwery je govoril o veri kot preobrazbeni sili v francoščini, p. Giorgio Paximadi, profesor na teološkem oddelku luganske univerze v Švici pa je gardistom v italijanščini predaval o veri kot pričevanju.

Po končanih duhovnih vajah, ki so obvezni del duhovne prenove, msgr. De Raemy opaža razliko pri mladih gardistih. V času duhovnih vaj lahko opravijo tudi spoved. Poleg gardistov so se duhovnih vaj udeležili tudi vatikanski žandarji in gasilska ekipa. Zanje je duhovne vaje pripravil in vodil 90-letni češki kardinal Tomaž Špidlik, ki se je v svojih meditacijah osredotočil na notranjo razsežnost kristjanov. Njihov kaplan, msgr. Giulio Viviani, pa je vodil molitev rožnega venca in križev pot.

Kupi v trgovini

Novo
Vsa moja resnica je v Njem
Pričevanja
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh