Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi »št. 2« v Vatikanu zaenkrat v Domu sv. Marte

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 11. 2013 / 20:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tudi »št. 2« v Vatikanu zaenkrat v Domu sv. Marte

Tudi »št. 2« v Vatikanu zaenkrat v Domu sv. Marte

Kot vatikanski državni tajnik nadškof Parolin velja za najožjega papeževega sodelavca.

Novi vatikanski državni tajnik nadškof Pietro Parolin bo v začetku svojega bivanja v Rimu, kamor je prispel minulo soboto, živel v vatikanskem Domu sv. Marte, kjer je nastanjen tudi papež Frančišek. Ali se bo kasneje preselil v uradno službeno stanovanje v Apostolski palači, potem ko bodo obnovili prostore, kjer je bival njegov predhodnik kardinal Tarcisio Bertone, zaenkrat še ni znano, je slišati v Vatikanu.

Nadškof Parolin, nekdanji vatikanski zunanji minister in nazadnje papeški veleposlanik v Venezueli, je bil 31. avgusta letos imenovan za naslednika kardinala Bertoneja. Ob uradnem prevzemu poslov 15. oktobra ni bil navzoč, ker je moral prestati manjši kirurški poseg, po krajšem obdobju okrevanja pa je v soboto prispel v Vatikan in danes nastopa svoj novi položaj.

Kot državni tajnik Parolin velja za najožjega papeževega sodelavca in je vodja njegovega osebnega tajništva. Ali sploh in v kolikšni meri naj bi se njegove pristojnosti spremenile v luči načrtovane reforme rimske kurije, zaenkrat še ni mogoče predvideti. V zadnjih letih je bil vpliv državnega tajništva v Vatikanu izredno močan.

Nadškof Parolin danes posle na državnem tajništvu prevzema brez posebnih slovesnosti, saj so uradni prevzem v njegovi odsotnosti opravili že 15. oktobra, kot je minulo soboto pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. Po njegovih besedah je nadškof Parolin po kirurškem posegu uspešno okreval, je spočit in zadovoljen in se z veseljem sooča z novimi delovnimi izzivi.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh