Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi pri nas polagaj roke

Za vas piše:
Simon Potnik
Objava: 26. 06. 2024 / 08:11
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2024 / 12:17
Tudi pri nas polagaj roke
Razlaga evangelija. FOTO: Pexels

Tudi pri nas polagaj roke

Jezusovo javno delovanje se je komaj začelo, pa se že dogajajo neverjetne stvari in ekstremne okoliščine. Po eni strani navdušenje in veličina, po drugi strani negotovost in strah. Tisti, ki potujejo z njim, in vsi, ki se z njim srečujejo, doživljajo moč besede, ki se kaže tudi v stvarnosti.

Danes se Jezus pojavi v domači shodnici. Sobota je. Nazaret je kraj z nekaj sto prebivalci. Opazili so, da ga nekaj časa ni bilo, in gotovo so izvedeli, kaj se v okolici govori o njem. Novice niso potovale s tako hitrostjo kot danes, vseeno pa so, glede na množice, ki so ga oblegale, šle hitro od ust do ust. Logična reakcija domačih bi lahko bil ponos.

A prva reakcija, ko se pojavi Jezus, je, da se čudijo. Presenečeni so nad Jezusovim načinom. Ne nad besedo, bolj nad tem, da jo podaja z oblastjo. Slišali so že prerokbe Izaija, obljube prijajo in vzbujajo hrepenenje. To pa, da se to dogaja sedaj in z njim! Ti, tesar, boš spreminjal našo vero?!

Vsi bi radi spremembe in spreobrnjenja, toda naj se ne začnejo pri mojih bližnjih. Pri nas je tako bilo in bo! Amen. In se je čudil njihovi neveri. Njihovi mlačni veri, njihovemu vraževerju, materializmu, predsodkom, strahovom, ki so postali naši maliki.

Prebudi Slovenijo

Ključna je torej vera. Pri Pavl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh