Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi Mehičani množično v podporo družini

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 28. 09. 2016 / 07:42
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tudi Mehičani množično v podporo družini

Tudi Mehičani množično v podporo družini

Pohod za družine z blagoslovom papeža Frančiška.

Okoli 400.000 Mehičanov je minulo soboto napolnilo ulice mehiške prestolnice, z namenom, da izrazijo svoje nasprotovanje poskusu mehiške vlade, ki želi zakonsko zvezo definirati kot skupnost katerih koli dveh oseb, ne pa zvezo med moškim in žensko. Protestni shod je med drugim organiziral tudi Mehiški svet za družino, čigar predsednik Juan Dabdoub Giacoman je v pogovoru za ameriško katoliško agencijo CNA povedal, da je shod »zgodovinski in primer prebujenja Mehike«.

»Ta pohod mehiškim politikom in državnim voditeljem sporoča, da je to tisto, kar išče mehiška družba, in tega ne spodbuja ne teorija spola ne mednarodna gibanja istospolno usmerjenih.« Po bogoslužju 25. septembra letos je papež Frančišek izrazil svojo podporo vlogi mehiških škofov pri podpori pohoda za družine, prav tako pa tudi njihova prizadevanja za družbo »v prid družini in življenju, ki v tem času zahtevata posebno pastoralno in kulturno pozornost po vsem svetu«.

Kot je še povedal Dabdoub, sta množičnost in daljnosežnost sobotnega pohoda presenetila vse, tudi prireditelje dogodka. »Mehika ni ravno država, ki bi se lahko pohvalila z veliko družbeno angažiranostjo«, je pojasnil. »Civilna družba je precej apatična in to prebujenje na narodni ravni je bilo osupljivo, vse skupaj nas je močno in prijetno presenetilo.«



»Družina je vendar osnovna celica družbe«, je prepričan Dabdoub. »Kar pa je predlagal predsednik, je ne le ne zaščiti, ampak jo celo uničuje. Če bomo jasno izrazili svoje sporočilo in pokazali, da so številni ljudje pripravljeni priti na ulice in se soočiti s trenutnim dogajanjem, bomo imeli priložnost, da politike prepričamo, naj obrnejo svojo smer delovanja in začnejo delati spremembe tam, kjer jih mehiška družba potrebuje.«

Minulo soboto so Mehičani že drugič priredili pohod v podporo družini. Več kot 400.000 ljudi je prišlo izraziti svoje nasprotovanje prizadevanjem mehiškega predsednika Enriqueja Peńe Nieta, da uvede sklepanje zakonske zveze med istospolnimi partnerji. Protestniki so obenem želeli izreči svojo podporo tradicionalni zakonski zvezi in družini. Na letošnjem shodu so se tudi odločili, da bodo ustanovili trajno civilnodružbeno gibanje za zaščito družine in zakonske zveze.

Vir: CNA
Foto: CNA / arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Onkraj stiske
Duhovna rast
11,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh