Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Tudi lažno usmiljenje je oblika izločevanja«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 09. 2018 / 08:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.09.2018 / 11:48
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Tudi lažno usmiljenje je oblika izločevanja«

Frančišek med opoldansko molitvijo pozval k odprtosti do ljudi, ki potrebujejo našo pomoč.

Papež Frančišek je v nagovoru med včerajšnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja vernike pozval k odprtosti do ljudi, ki potrebujejo našo pomoč. Vse preprogosto bolne in trpeče obravnavamo kot problem, je dejal sveti oče. Po njegovih besedah pa k izločevanju sodita tudi »lažno usmiljenje« in izpodrivanje. Družba mora svojo pripravljenost za pomoč in solidarnost pokazati ravno v svojem odnosu do teh ljudi.

Frančišek je zbranim vernikom spregovoril o Jezusovem čudežu, ozdravljenju gluhonemega, s čimer se je Jezus odprl za potrebe trpečega. Ob takih priložnostih moramo vedno pozabiti na sebičnost in trdosrčnost. Jezus je ravnal obzirno, ker ni želel vzbujati zanimanja ljudi, ni iskal popularnosti ali uspeha, ampak je želel le delati dobro ljudem. Kristjani bi se morali naučiti, da je treba dobra dela opravljati brez hrupa in razkazovanja, brez vzbujanja pozornosti, temveč v tišini, je poudaril sveti oče.

Evangeljska pripoved o ozdravljenju gluhonemega poudarja potrebo po dvojnem ozdravljenju, najprej ozdravitev bolezni in telesnega trpljenja, ter drugo, morda še težje, ozdravitev od strahu, ki nas žene, da na rob odrinemo bolnika, trpečega ali prizadetega.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh