Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Tudi Jezus ni bil vedno prijazen«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 02. 2017 / 07:28
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Tudi Jezus ni bil vedno prijazen«

Odziv na papeževo kritiko in kritiko papeža.

V zadnjih dneh je bilo veliko govora o kritičnih plakatih, ki so po Rimu opozarjali na domnevno pomanjkanje usmiljenja pri papežu Frančišku. Papež naj bi kritiko na svoj račun sprejel precej sproščeno, v bran pa so mu stopili tudi sodelavci v rimski kuriji.

»Javni napad« na papeža je v dunajskem cerkvenem časniku Sonntag komentiral tudi tiskovni predstavnik dunajskega nadškofa kardinala Christopha Schönborna, Michael Prüller. Kot je zapisal, ga včasih začudi, kako ostro Frančišek govori o mlačnih duhovnikih ali o kristjanih, ki po njegovem mnenju niso dovolj goreči za Jezusovo oznanilo, po drugi strani pa vsem drugim grešnikom zagotavlja brezmejno Božje usmiljenje.

Prüller ob tem opozarja, da ima Frančišek za svoje ostre besede vznemirljiv zgled v Jezusu. Spomni na prizor iz 11. poglavja evangelija po Luku, ko se Jezus odzove farizejevemu povabilu na obed, nato pa svojemu gostitelju očita, da so farizeji »polni pohlepa in hudobije« (Lk 11,37). Kar šestkrat (!) jim Jezus zabrusi »gorje vam!«. Tudi Božji sin torej ni bil vedno »prijazen«, podobno kot papež Frančišek.

Prüller kljub temu meni, da so bili plakati, uperjeni proti papežu, povsem nepotrebni. Po njegovem mnenju katoličan, ki ne spoštuje papeža, ne spoštuje niti lastne vere. To pa ne pomeni, da je treba vsako papeževo izjavo razumeti kot »razodetje« in jo prepričano podpirati. Prüllerju se vendarle zdi, da je dosežen »napredek«, ker kritika svetega očeta ni izrečena le za njegovim hrbtom.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Romarske poti
Priročniki in vodniki
14,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh