Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi hladilnik potrebuje blagoslov

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 27. 06. 2019 / 11:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.06.2019 / 12:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tudi hladilnik potrebuje blagoslov

Tudi hladilnik potrebuje blagoslov

Kljub vročini in dopustom naj julij ne mine brez molitve z Magnificatom.
Tudi julij naj ne mine brez molitve z Magnificatom. Tokrat nas z naslovnice pozdravlja sv. Benedikt, detajl s Križanja s svetniki, ki ga je naslikal florentinski slikar fra Angelico.

»Poglobimo se v izraz njegovega obraza,« svetuje urednik slovenske izdaje revije Magnificat br. Miran Špelič. Sv. Benedikt je zavetnik Evrope, zato se mu priporočimo v molitvi za našo celino, »da bi znali v tem zgodovinskem trenutku, ki nam je dan, živeti po Benediktovo, to je tako, da bomo vse, kar je skladno z Božjim odrešenjskim načrtom, sprejeli in predajali zanamcem, slabih reči pa se ogibali. To je tako, da bomo ob skrbi za naš 'samostan' (ki ga lahko razumemo kot našo celino) zoreli za nebeški Jeruzalem.«

Spomnili se bomo tudi na sozavetnike Evrope, sveta brata Cirila in Metoda ter njunih učencev, ki jih je br. Špelič imenoval kot »naši učitelji za misijonarjenje«.

Marko Rijavec razčlenjuje Psalm 12, molitev proti nepravičnosti v družbi. P. Janez Poljanšek pa se je ozrl v odlomek Lukovega evangelija Lk 10,38-4 Obisk pri Marti in Mariji. Preberite si tudi Hieronimovo besedo in pričevanje revnega Grauma Paleja iz Etiopije, spoznajte sedenje kot liturgično držo in rimski gradual ali Graduale Romanum, uradno liturgično knjigo rimskega obreda, ki vsebuje napeve za mašo.

Kratke misli je tokrat prispevala knjiga Samo ljubezen ustvarja: duhovna dela usmiljenja. Njen avtor, italijanski duhovnik Fabio Rosini na vatikanskem radiu razlaga nedeljske evangelije.

V poletni vročini bosta prav gotovo večkrat odprli hladilnik, da bi se osvežili s hladno pijačo ali sladoledom, zato smo pripravili blagoslov hladilnika.

Srečne poti in vožnje v tem in vseh mesecih s sv. Krištofom!

Kupi v trgovini

Novo
6 skritih ravnanj, ki uničujejo družine
Medosebni odnosi
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh