Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Trije novi dekani v Škofiji Novo mesto

Za vas piše:
J. P.
Objava: 24. 09. 2024 / 06:49
Oznake: Duhovnik, Škof, Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.09.2024 / 07:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Trije novi dekani v Škofiji Novo mesto
Jože Rački je novi dekan Dekanije Novo mesto. FOTO: arhiv Župnije Fara

Trije novi dekani v Škofiji Novo mesto

S Škofije Novo mesto so sporočili o imenovanju novih dekanov in prodekanov, ker so se s 1. avgustom 2024 z odhodom dosedanjih dekanov na novo župniško mesto v drugo dekanijo izpraznila mesta v dekanijah Kočevje, Leskovec in Novo mesto.

Predhodni postopek posvetovanja dekanijskih duhovnikov o imenovanju novega dekana in prodekana je v vseh treh dekanijah potekal v prisotnosti novomeškega škofa in predsednika Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. dr. Andreja Sajeta oziroma ob prisotnosti generalnega vikarja Petra Kokotca.

Novi dekani in prodekani

Novi dekani in prodekani so: v Dekaniji Kočevje dekan Sašo Kovač (župnik Župnije Stara Cerkev) in prodekan Gregor Kunej (Fara pri Kočevju, Osilnica in Banja Loka), v Dekaniji Leskovec dekan dr. Silvester Fabijan (Raka in Studenec) in prodekan Andrej Pažur (Cerklje ob Krki), v Dekaniji Novo mesto pa dekan Jože Rački (Št. Peter – Otočec) in prodekan Tadej Kersnič (Stopiče, Podgrad).

Dosedanji dekani

Dosedanji dekani pa so bili: Damjan Štih v Dekaniji Kočevje (Kovač je bil prodekan), msgr. Anton Trpin v Dekaniji Leskovec in Janez Rihtaršič v Dekaniji Novo mesto (Kersnič je že bil prodekan). »Naše brate duhovnike v novi službi priporočam v molitev,« je na spletni strani Škofije Novo mesto še zapisal škof Andrej Saje.

Kupi v trgovini

Novo
365 dni z Božjo besedo
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh