Kaj imata skupnega Dunaj in Staro selo pri Kobaridu?
Kaj imata skupnega Dunaj in Staro selo pri Kobaridu?
Samo sto štirideset restavracij v devetnajstih državah se lahko pohvali s tem dosežkom. Denimo naši južni sosedje, pri katerih je znameniti vodič prisoten dalj časa kot pri nas, nimajo restavracije, ki bi imela več kot eno zvezdico. Ker smo praviloma kritični do (ne)uspešnega delovanja državnih institucij, je to pot treba pohvaliti Slovensko turistično organizacijo, ki že leta sistematično gradi na promociji Slovenije kot kulinarične destinacije.
V Hiši Franko sem oddelal eno sezono kot sommelier. Iz prve roke sem lahko spremljal njeno delovanje. Preveč besed mi pade na pamet, ko pomislim na nekdanje sodelavce, ki so prihajali iz več kot desetih držav. Med njimi prednjačijo kreativnost, pripadnost, požrtvovalnost, garaštvo, profesionalnost …, vse z namenom zasledovanja vizije Hiše – kako biti najboljši in vsak dan ustvarjati nepozabne izkušnje za goste z vsega sveta. Dobesedno. Od Aljaske do Nove Zelandije.
Zakaj pišem o Hiši Franko? Zato, ker je primer dobre pra...