Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Trgovina z ljudmi je zločin proti človeštvu«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 04. 04. 2017 / 08:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Trgovina z ljudmi je zločin proti človeštvu«

Na Dunaju zaseda konferenca OVSE zavezništva proti trgovini z ljudmi.

Na Dunaju zaseda 17. konferenca OVSE zavezništva proti trgovini z ljudmi. Kot vatikanski predstavnik se je udeležuje Michael Czerny iz Dikasterija za služenje celostnemu človeškemu razvoju, ki je med sejo prebral tudi papeževo sporočilo.


Sveti oče konferenco označuje kot znamenje odločnosti, da se izkorenini enega od najbolj sramotnih pojavov sodobnega človeštva. »Večina vernikov različnih veroizpovedi in ljudje vseh prepričanj je pretresenih, celo ogorčenih, ko odkrijejo, da se trgovina z ljudmi pojavlja v vsaki državi in da predstavlja najbolj donosen posel na zemlji«, piše papež. Gre za obliko suženjstva, zločin proti človeštvu, težko kršenje človekovih pravic in toliko bolj ga je treba obsoditi, ko gre za otroke.

Papež zato z velikim odobravanjem sprejema letošnjo razpravo konference, ki se odvija na temo trgovine z otroki. »Zares naredimo vse, kar lahko, da bi dvignili javno ozaveščenost in bolje uskladili vladna, pravna in socialna prizadevanja za rešitev na milijone otrok in tudi odraslih«, spodbuja papež Frančišek.

Po navedbah UNICEFa je v delo prisiljenih okoli 5,5 milijona otrok, na tisoče je izpostavljenih zlorabam, prisilnim porokam in prisilni rekrutaciji v teroristične skupine. V svojem nagovoru na konferenci se je vatikanski predstavnik Michael Czerny osredotočil na zaščito družin: »Zaščita otrok zahteva zaščito družin. V ta namen morajo politične odločitve in družinski programi dati na razpolago ustrezna orodja, s katerimi je mogoče otroke zaščititi pred tveganimi položaji. Pri tem je pomembno, da imajo družine tudi dostop do primernih stanovanj, zdravstvene oskrbe, možnosti za delo in izobraževanje.«

Vir: Radio Vatikan / Kathpress
Foto: RV

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh