Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tovornjaki se ne bodo več prehitevali

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 01. 11. 2021 / 07:06
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.11.2021 / 07:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tovornjaki se ne bodo več prehitevali
Tovornjaki bodo še vedno lahko prehitevali ponoči, podnevi pa na odsekih s tremi prometnimi pasovi, torej tudi s pasom za počasna vozila. FOTO: DARS

Tovornjaki se ne bodo več prehitevali

Z današnjim prazničnim dnem, ponedeljkom, 1. novembrom 2021, se na celotnem avtocestnem križu, vključno s hitrimi cestami, vzpostavlja prepoved prehitevanja za tovorna vozila, težja od 7,5 tone.

»Tako bomo izboljšali pretočnost in zagotovili večjo varnost na celotnem avtocestnem križu,« je prepričan minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Ukrep že od začetka leta na avtocesti A1

Že od začetka letošnjega koledarskega leta je med 6. in 18. uro v veljavi ukrep prepovedi prehitevanja tovornih vozil od 7,5 tone največje dovoljene mase na avtocesti A1 med Šentiljem in Koprom.

Spoštovanje prometne signalizacije

Tako kot na avtocesti A1 bo tudi z današnjim dnem uveljavljena vsesplošna prepoved označena s prometnim znakom »prepovedano prehitevanje za tovorna vozila« z dopolnilnima tablama, ki sta sestavni del prometnega znaka.

Globa za kršitelje 300 €

»Voznike tovornih vozil pozivamo k spoštovanju postavljene prometne signalizacije, saj bo avtocestna policija lahko sankcionirala nepravilno prehitevanje,« opozarjajo z DARS. Globa za kršitelje znaša 300 evrov.

Kdaj in kje bodo tovornjaki še lahko prehitevali?

Tovornjaki bodo še vedno lahko prehitevali ponoči, podnevi pa na odsekih s tremi prometnimi pasovi, torej tudi s pasom za počasna vozila.

Ukrep dogovorjen med ministrstvom in DARS

Ukrep je dogovorjen med ministrstvom za infrastrukturo in družbo DARS in bo torej prispeval k večji varnosti in pretočnosti prometa na slovenskih avtocestah in hitrih cestah, saj »težka tovorna vozila s prehitevanjem na bodo zavirala prometnega toka na prehitevalnem pasu, saj je ta namenjen samo prehitevanju,« so sporočili z DARS.

Ukrep pozdravili tudi avtoprevozniki

Ukrep so pozdravili tudi slovenski avtoprevozniki pod okriljem gospodarske in obrtne zbornice.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Akcija
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€ 29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh