Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Torinski nadškof Poletto napovedal molitveno devetdnevnico pred obiskom svetega očeta

Objava: 23. 04. 2010 / 07:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Torinski nadškof Poletto napovedal molitveno devetdnevnico pred obiskom svetega očeta

Sveti oče ne bo le počastil Torinskega prta, ampak se bo srečal z živo mestno Cerkvijo in obiskal mesto Torino

Nadškofija Torino se na obisk svetega očeta 2. maja letos pripravlja z devetdnevnico, je včeraj vernikom v posebni poslanici sporočil nadškof in kardinal Poletto. Te dni, ko je Torinski prt že izpostavljen in si ga verniki z vseh koncev sveta množično in z veliko pobožnostjo ogledujejo ter pred njim molijo, je nadškof vernike torinske nadškofije povabil, naj se na papežev pastoralni obisk pripravijo z molitveno devetdnevnico. Sveti oče ne bo le počastil Torinskega prta, ampak se bo srečal z živo mestno Cerkvijo in obiskal mesto Torino, piše kardinal. Papežev pastoralni obisk je velik milostni dogodek, saj bo sveti oče Torinčanom prinesel svojo besedo, molitev in pričevanje in jih potrdil v veri v duhu naročila, ki ga je Kristus dal apostolu Petru, poročajo pri vatikanskem radiu.

Jezus nas je tudi naučil, nadaljuje kardinal Poletto v svojem sporočilu vernikom, da je potrebno za dar božje milosti prositi, si ga izmoliti. Zato kardinal vabi vse vernike v nadškofiji, da posebej molijo za to, da bi razpoložili svoja srca in primerno sprejeli svetega očeta. Vsa župnijska in redovna občestva, pa tudi rektorji svetišč in ostalih cerkva, naj pripravijo posebna molitvena srečanja za svetega očeta vseh devet dni pred njegovim prihodom.

Od petka, 23. aprila, pa do sobote, 1. maja, je vsa nadškofija pozvana, naj opravi molitveno devetdnevnico za papeža in njegove namene, ki jih v svojem srcu goji za Torinčane.

Nadškof Poletto je prepričan, da bo množična molitev učinkovita in bodo dejansko doživeli pravi namen papeževega pastoralnega obiska. Ta naj bi jih spomnil, da premišljevanje Kristusovega trpljenja, ki se v Torinskem prt tako lepo zrcali, slehernemu človeku pomaga, da vidi, tolaži in prenaša neizmerno telesno, moralno, duhovno in družbeno trpljenje tolikih bratov in sester po vsem svetu.

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh