Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tonin želi, da bi se prihodnji teden na volitvah veselila desna sredina

Za vas piše:
M. M.
Objava: 02. 06. 2024 / 16:53
Oznake: Politika, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.06.2024 / 14:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tonin želi, da bi se prihodnji teden na volitvah veselila desna sredina
Prvak NSi Matej Tonin med nagovorom v Ribnici. FOTO: FB NSi

Tonin želi, da bi se prihodnji teden na volitvah veselila desna sredina

Člani in simpatizerji Nove Slovenije (NSi) so se danes v Ribnici srečali na tradicionalnem strankinem taboru, ki je potekal predvsem v znamenju evropskih volitev, ki bodo v nedeljo, 9. junija.

Zbrane je nagovoril predsednik stranke in njen kandidat za evropske volitve Matej Tonin ter pozval zbrane, naj naredijo vse, da se bo 9. junija zmage veselila desna sredina. Komentiral je tudi delovanje trenutne vlade, ki jo je označil za vlado prepovedi, novih birokratskih omejitev in novih davkov, predsednika vlade Roberta Goloba pa pozval, naj gre na teren, med ljudi, da bo videl resnično sliko, so sporočili iz NSi po koncu tabora v Ribnici.

Prvak NSi ocenjuje, da si Slovenija še enega mandata leve vlade ne more privoščiti. »Še en mandat te vlade bi uničil to prelepo Slovenijo,« je dejal. Po njegovih besedah je ključno, da pride do predčasnih volitev. V primeru da bi vlada mandat zdržala do konca, pa da bi se takoj izvedlo potrebne spremembe. »In NSi bo del teh sprememb,« je dodal.


Pri govoru, ki se je nanašal na evropske volitve, je spomnil na besede enega od ustanoviteljev EU Roberta Schumanna o tem, da bo Evropa krščanska ali pa je ne bo. Zavzel se je za to, da je krščanska Evropa tolerantna in spoštuje človekove pravice, njeni prebivalci pa imajo pravico, da se borijo za vrednote, na katerih je zrasla. »Vsem, ki prihajajo k nam, sporočamo, da so se dolžni prilagoditi našemu načinu življenja in našim običajem in ne obratno. V svoji hiši se ne smemo počutiti kot tujci.«

NSi je po oceni Tonina »na pragu dveh mandatov«, že vsaj eden pa bi bil po njegovem ključen za to, da bi na volitvah zmagala desna sredina. Čestital je SDS, ki se ji napovedujejo štirje, ob tem pa dejal, da je njihova naloga, da dobijo vsaj en ali dva mandata, da se bo lahko 9. junija na volitvah veselila desna sredina.

Toninovemu nagovoru je sledil še pogovor s kandidati z liste NSi za evropske volitve. Na njej poleg Tonina kandidirajo še predsednica Mlade Slovenije Katja Berk Bevc, državni svetnik David Klobasa, namestnica predsednika sveta NSi Mojca Erjavec, mestna svetnica v Ljubljani Mojca Sojar, vodja strankine poslanske skupine Janez Cigler Kralj, poslanca Vida Čadonič Špelič in Jernej Vrtovec ter strankina evropska poslanka Ljudmila Novak.

Nalaganje
Nazaj na vrh