Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tonin: Novi predsednik DZ bo Jožef Horvat

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 29. 03. 2021 / 05:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.03.2021 / 05:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tonin: Novi predsednik DZ bo Jožef Horvat

Tonin: Novi predsednik DZ bo Jožef Horvat

Dosedanji predsednik Igor Zorčič napoveduje, da bodo o njegovi funkciji odločali poslanci.

Jožef Horvat je vodja poslanske skupine NSi. FOTO: Tatjana Splichal



Potem ko je Jurij Lep izstopil iz poslanske skupine stranke DeSUS in Janja Sluga, Igor Zorčič in Branislav Rajić iz poslanske skupine SMC, bo v državnem zboru nastala nova poslanska skupina štirih nepovezanih poslancev, ki jo bo vodila Janja Sluga, dovčerajšnja vodja poslanske skupine SMC.

Zorčič še naprej?

Ker je Igor Zorčič tudi predsednik državnega zbora, je po njegovem odhodu iz koalicije v zraku tudi, kdo bo na tem stolčku, ki praviloma pripada predstavniku koalicijskih strank, sedel v prihodnje. Po Zorčičevih besedah bo o njegovi funkciji odločal državni zbor, za njegovo razrešitev bo potrebnih vsaj 46 glasov.

Jožef Horvat je vodja poslanske skupine NSi

Je pa predsednik NSi, minister za obrambo in podpredsednik vlade mag. Matej Tonin v sinočnji oddaji nacionalne televizije Politično napovedal, da bo novi predsednik državnega zbora Jožef Horvat, sicer vodja poslanske skupine NSi.

»Krščanski demokrati pristajamo na visoko raven politične kulture in diskurza«

Jožef Horvat je v nedavnem pogovoru za Družino povedal: »Poslanci imamo bolj debelo kožo, a smo občutljivi na laži in podtikanja. Krščanski demokrati smo zahtevni, zato pristajamo na visoko raven politične kulture in diskurza. Soočimo se na podlagi argumentov in ne tekmujemo, kdo je bolj žaljiv in oster, da se bo njegov nastop znašel v večernih poročilih ali bral v časopisih in na spletu.«

Omenjalo se je tudi Počivalška

Med morebitnimi kandidati za vodenje državnega zbora se je zadnje dni sicer omenjalo tudi gospodarskega ministra, predsednika SMC in podpredsednika vlade Zdravka Počivalška, če bi se ta z ministrskega položaja vrnil v poslanske klopi in tako koaliciji zagotovil glas več.

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh